Prague Food Festival začne 29. května na Pražském hradě

Loni na tuto prezentaci předních restaurací pod širým nebem zavítalo na 18.000 lidí, což podle něj odpovídalo zájmu posledních let.
„Letošními novinkami jsou podniky, jež se ještě festivalu neúčastnily. Například La Bodeguita del Medio, La Casa Argentina, Panonia Slovenská Restaurace, Bresto, Field, Rezidence Golf, Oliva by Amandine, Valoria Castle & Garden Praha a Dvůr Hoffmeister. Kromě nich budou moci příchozí ochutnat speciality 'kulinárních stálic', jako jsou podniky V Zátiší, Bellevue, U Emy Destinnové nebo Yasmin, Noodles,“ uvedl mluvčí akce Marko Bačevič.
Neotřelý koncept mají podle něj nabídnout biovína seskupení Ekovín, Českomoravský svaz vinařských podniků, champagne značky Veuve Clicquot a výběr zahraničních vín, která má v oblibě organizační tým Pavla Maurera.
Návštěvníci se setkají s michelinskými šéfkuchaři a zažijí gladiátorské kulinární klání pod taktovkou dvoumichelinského guru Morena Cedroniho z Itálie. Nebude chybět hmyzí menu, biosýry, Ugova zmrzlina z čerstvých surovin, rawfood neboli jídla bez vaření a speciální várka festivalového piva Summer Ale z Pivovarů Lobkowicz.
„Aquasommelierka Beáta Vlnková představí Vodní kartu, tedy ucelené portfolio pramenitých a minerálních vod vhodných k vínu a pro gastronomii. Návštěvníci si budou moci zatančit v rytmu Karibiku, případně odpočinout v Rauch Grand Lehárně,“ dodal Bačevič. V programu „Zdravá cesta“ poznají vývoj zdravých a delikátních potravin od semínka a živné půdy přes plody farem až k finálním pokrmům.
Mezi hostiteli budou například michelinský Roman Paulus, rodina kuchařů Sapíkových, jeden z nejúspěšnějších restauratérů v ČR Ind Sanjiv Suri či biokuchařka Hanka Zemanová. Ta prý zájemce přesvědčí, že si mají vážit „plevele“ a kytek v kuchyni. Příznivci sportu otestují menu „fotbalových lvíčat“, tedy reprezentantů do 21 let.
Vstupenky v předprodeji stojí 450 korun, na místě 500 Kč. Podrobné informace o účastnících a programu naleznou zájemci na adrese www.praguefoodfestival.cz.