Prázdninový výhled: Nejdřív oteplení, do poloviny srpna spíš oblačno

počasí, mrak

počasí, mrak Zdroj: profimedia.cz

Chladnější pošmourné počasí potrvá do konce týdne, v závěru července se vyjasní a oteplí až na 30 stupňů Celsia. Do poloviny srpna bude panovat spíš oblačné počasí, denní maxima do 28 stupňů. Uvádí to měsíční výhled počasí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Srážkově by mělo být celé období průměrné, teplotně slabě nadprůměrné.

Denní teploty mezi 16 až 22 stupni, zatažené obloha a občasné bouřky vydrží do konce tohoto týdne. „Postupně polojasno až skoro jasno a beze srážek. V druhé polovině období oblačno až polojasno, opět místy přeháňky a bouřky,“ hlásí meteorologové na zbytek července. Příští týden by se nejvyšší denní teploty mohly vyšplhat na 25 až 31 stupňů, ke konci měsíce pak mírně poklesnou.

Druhý měsíc prázdnin začne deštivě, vyčasí se až ke konci prvního týdne. Přes den má být nejvýše 22 až 28 stupňů, v noci se ale může ochladit na osm až deset stupňů.

„Oblačno, občas s deštěm nebo přeháňkami, místy s bouřkami. V druhé polovině období postupně polojasno,“ zní předpověď na období 11. až 20. srpna. Denní maxima se mají pohybovat do 27 stupňů, přechodně vystoupá rtuť až na 30.