Přijde mezi operátory nováček? Slovenská Štvorka si přihlásila českou známku

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Tomas Novak, Euro E15

Česká ochranná známka slovenského mobilního operátora Štvorka
Česká ochranná známka slovenského mobilního operátora Štvorka
2
Fotogalerie
Slovenský mobilní operátor Štvorka si připravuje půdu pro případný vstup i na český trh. Jeho provozovatel, společnost SWAN, si totiž v Česku přihlásil několik ochranných známek zahrnujících potenciální název „4ka“, logo a slogany „váš český operátor“ a „váš československý operátor“.

Společnost své záměry v Česku ale osvětlit nechce. „V současnosti nechceme tuto informaci komentovat,“ napsal serveru E15.cz tiskový mluvčí společnosti Tomáš Stupavský.

Žádné další oficiální kroky ale slovenský telekomunikační nováček zatím nepodnikl. Není zapsaný v obchodním rejstříku a podnikání neoznámil ani Českému telekomunikačnímu úřadu.

Operátor Štvorka loni zaujal při svém uvedení hlavně nabídkou v oblasti mobilních dat. Za 4G internet s limitem 100 gigabytů si měsíčně účtuje pět eur. Kromě firmy SWAN stojí za operátorem i Slovenská pošta, která má opci na nákup pětinového podílu.

Ochranné známky přihlášené společností SWAN

Zdroj: Úřad průmyslového vlastnictví

Díky tomu má nováček na trhu po celé zemi k dispozici více než tisícovku prodejních míst. V současnosti má svými vysílači pokryto 40 procent slovenské populace, na zbytku území si pronajímá infrastrukturu od konkurence.