Proč nebyl představen iPhone 5? Zařízl ho Steve Jobs

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: iPhonemania.cz

Měl to být další triumf kultovní značky Apple, další pecka. Pátá generace legendární řady iPhonů, bylo by logické, kdyby se jmenoval iPhone 5. Místo toho jsme dostali model 4S, který je na pohled stejný, změny schovává pod kapotou a nezachrání to ani Siri.

Přitom na jaře byl internet plný špiónských fotografií, součástek a zaručených informací o chystané „pětce“. Pamatujete na větší 4“ displej, tenčí rámeček kolem něj a kovová záda? Co se stalo? Kam se to všechno podělo? Ano, iPhone 5 skutečně existoval, ale těsně před jeho premiérou ho Apple „zaříznul“ a vydal se bezpečnější cestou evoluce a v říjnu představeného 4S. Jak těsně před premiérou že to bylo? Tři měsíce, a to je na poměry takto sofistikované elektroniky skutečně šibeniční termín.

Ústřední postavou tohoto jistě nelehkého rozhodování byl údajně ještě Steve Jobs. Ostatně muselo to být v přibližně v květnu, možná v červnu, tedy v době, kdy Steve absolvoval svoji poslední keynote (7. červen, WWDC 2011).

Tuto zprávu přinesl Businessinsider.com. Web čerpal ze zdroje, který se v minulosti v záležitostech kolem Apple několikrát osvědčil jako důvěryhodný. Co vedlo k takovému rozhodnutí? S čím měl iPhone 5 tak fatální problém, že jej Apple raději vůbec nepustil mezi lidi? Dočkáme se jej za rok? Ano, otázek je více než odpovědí…