Prodával T-Mobile, kupoval Walmark, teď posílí Rockaway

Robert Chmelař

Robert Chmelař Zdroj: rockaway

Internetová a technologická skupina Rockaway získala výraznou posilu do svého vedení. Stal se jí Robert Chmelař, který v posledních letech dělal investičního ředitele v Mid Europa Partners, největší private equity firmě ve střední a východní Evropě.

Chmelař se podílel se na desítce transakcí v úhrnu za 75 miliard korun. Mimo jiné to byly obchody se společnostmi typu Českých Radiokomunikací, Energy 21, T-Mobilu nebo Walmarku. S Mid Europe bude manažer nadále spolupracovat v roli nezávislého poradce pro český trh.

V mezinárodních financích se Chmelař pohybuje již více než dvanáct let. „Robert Chmelař je člověk, který přináší jak obrovské transakční zkušenosti, tak zkušenosti z řízení velkých firem a projektů,“ uvedl Jakub Havrlant, generální ředitel a majitel Rockaway.

Z Rockaway se stal v posledním období akviziční stroj, který převrátil poměry v tuzemském internetovém obchodu vzhůru nohama.

Rockaway na nákupech

Na podzim se skupina zapsala hlavně koupí e-shopu Mall.cz a cenového srovnávače Heuréka. S velkou akvizicí pomohli miliardáři Petr Kellner, Daniel Křetínský a Patrik Tkáč.

Poslední dva jmenovaní navíc poskytli kapitál také do E-Commerce Holdingu, který pod křídly Rockaway vytváří na jedné technologické platformě pestrou škálu internetových obchodů od potravin po elektroniku.

Nedávno Úřad pro ochranu hospodářské soutěže schválil Rockaway akvizici největšího internetového prodejce dovolených v Česku Invia.cz. Vedle e-shopů skupina současně investuje do technologických start-upů, které mají šanci uspět v globálním měřítku.

Jakub Havrlant: Budujeme globální technologickou skupinu