Prohaszka ukončil kariéru

Slovenský fotbalista Martin Prohaszka se vrátil tam, kde s fotbalem začínal. Do Nových Zámků.

Šestatřicetiletý fotbalista Martin Prohaszka ohlásil na začátku letošního roku konec profesionální kariéry. Prohaszka, který hrával v Opavě, Baníku, Spartě, Žižkově a naposled ve Vítkovicích, nehrál od konce sezony 2008/09, kdy jej na trávník nepustila vleklá zranění. Nyní bude do léta hrát na Slovensku za Nové Zámky a zároveň tam bude pracovat.

Stojí za koncem kariéry pouze zranění?
Ano. Především můj zdravotní stav zapříčinil konec. Dlouhou dobu jsem nehrál a to tréninkové manko v mém věku bych těžko doháněl. Každopádně konec kariéry jsem si představoval, že ukončím na hřišti.

Jaké jsou vaše nejbližší plány?
Dostal jsem nabídku jít hrát fotbal na Slovensko do Nových Zámků. Tam jsem s fotbalem začínal. Zároveň budu i pracovat v jedné firmě.

Takže se budete stěhovat zpět na Slovensko?
Ne. Stěhovat se rozhodně nebudu. Tahle nabídka je do léta. Navíc podstatnou část kariéry jsem strávil na Moravě a v Hradci nad Moravicí jsem si postavil baráček.

Které fotbalové období bylo pro vás nejhezčí?
Rád vzpomínám na moje první působení v Česku v Opavě. Docela se mi dařilo a samozřejmě nemůžu zapomenout na angažmá ve Spartě, kde jsem si zahrál Ligu mistrů a získal tři mistrovské tituly.

Naposled jste působil ve Vítkovicích, kterým se nedaří. Co tomu říkáte?
Je to jen důkaz toho, že peníze z fotbalu pomalu mizí. A nevím, jestli se vůbec zachrání druhá liga. Každý půlrok se ve Vítkovicích mění kádr a to nemůže prospívat žádnému mančaftu.

Chtěl byste v budoucnu dělat stále něco kolem fotbalu?
Nějak zvlášť mě to neláká. Možná, kdyby přišla nějaká nabídka, tak bych o tom uvažoval, ale zatím nemám ani potřebnou licenci.