Projekt Crystal Prague změní panorama Vinohrad

Společnost GES REAL, a. s., připravuje výstavbu nové administrativní budovy Crystal Prague na pražských Vinohradech v těsné blízkosti metra A Želivského. Ambiciózní projekt vyroste mezi ulicemi Vinohradská, Zásmucká a Kouřimská a nabídne 13 648 metrů čtverečních plochy.

Projekt Crystal Prague je prvním velkým projektem, kterým společnost GES REAL, a. s., vstupuje do oblasti výstavby kancelářských objektů. Výjimečnou architekturu Crystalu navrhla architektonická a projekční kancelář ATELIER 15, s. r. o., pod vedením ing. Libora Hrdouška a ing. arch. Radka Lampy. „Unikátní tvar budovy a její šachovnicová fasáda dodávají stavbě dojem dynamiky, čirosti a lehkosti, čímž se podpoří síla hmotné kompozice,“ vysvětluje hlavní architekt projektu ing. arch. Radek Lampa.

#####Flexibilní uspořádání vnitřních prostor

Crystal Prague bude moderní kancelářská budova kategorie A o 14 netypických nadzemních podlažích. Je navržena tak, aby splňovala veškeré požadavky současné doby a potřeby budoucích nájemců. Celková plocha pronajímatelných kancelářských ploch činí 11 901 m2, plochy určené pro retail v přízemí 1235 m2,k dispozici bude 130 parkovacíchmíst ve čtyřech patrech podzemních garáží, 300 m2 skladových prostor v podzemních patrech. Crystal Prague v sobě skrývá moderní technologie, důraz byl kladen zejména na bezpečnost, čistotu životního i pracovního prostředí a energetickou nenáročnost. Patra budou dělitelná až na pět samostatných kancelářských jednotek. Flexibilní kancelářská plocha dovoluje vytvořit jak halové uspořádání (open space), tak uzavřené kanceláře.