Projekt Letňany Sever nabídne bydlení pro 2000 lidí

Bydlení pro 2000 lidí chtějí na 18 hektarech v pražských Letňanech vybudovat dvě fyzické osoby. Projekt Letňany Sever, který investoři Jan Dvořák a Pavel Váňa předložili k posouzení vlivu na životní prostředí EIA, počítá s výstavbou více než stovky rodinných domků, 14 obytných domů s 328 byty a tří budov s kancelářemi, obchody, službami i ubytovnou. Součástí projektu je i téměř 900 parkovacích stání.

Podle dostupných informací figuruje Dvořák v obchodním rejstříku jako jednatel firmy AD Direkt a Váňa je jednatelem společnosti Helvetia Direct Marketing. Oba investoři jsou podle katastru zároveň majiteli rozlehlých pozemků. „Pozemky jsou využívány převážně pro zemědělské účely, v menší části pak jako zahrádkářská osada a kynologický klub,“ uvádí dokumentace projektu.

Kromě Central Group už v Letňanech staví byty také například developerské společnosti Trigema v projektu Barevné Letňany nebo Daramis Group v Rezidencích Tupolevova. Zatím na papíře je podle E15 rozsáhlý kancelářský komplex Office Islands, který chystá poblíž letiště v Letňanech společnost Hochtief Development.