Prvním velkým soupeřem Google Glass se stávají Recon Jet

Recon Jet jsou brýle, které se snaží konkurovat průkopnickým Google Glass. Nový typ elektroniky je určen především sportovcům.

Jedním z vystavovatelů na konferenci I/O je i firma Recon Industries, která zde veřejnosti poprvé ukázala atraktivní novinku, se kterou hodlá přinejmenším po technologické stránce konkurovat chytrým brýlím Google Glass. RI na tomto poli není úplným nováčkem, podobnou elektroniku totiž vyvíjí už nějaký pátek.

Zařízení se jmenuje Recon Jet a snaží se přenést ideu chytrých brýlí do světa sportovců. Brýle tedy mají robustnější konstrukci a širokou výbavu senzorů. Samozřejmostí je stejně jako u Glass HD kamera a hlavně mikroobrazovka v pravé části, ve které by měla běžet třeba sportovní aplikace (k dispozici bude SDK balík pro vývojáře) zobrazující rychlost, ujeté kilometry na kole a třeba i mapu s polohou ostatních závodníků.

Recon Jet slibuje brzký nástup na trh ještě do konce letošního roku, a přestože cenu firma zatím tají, podle amerických médií by se mohla pohybovat mezi 400 až 600 dolary.

Brýle Recon Jet pohání dvoujádrový čipset s upraveným Androidem. Nechybí Wi-Fi, Bluetooth, GPS, HD kamera, mikrofon a pak klasická sada mobilních senzorů jako akcelerometr, kompas a také rozhraní ANT+ pro spolupráci s dalšími sportovními senzory (kalorimetry, měřiče srdečního tepu).

Co jsou Google Glass?

Brýle od Googlu by měly nabízet množství podobných funkcí jako chytré telefony. Na rozdíl od telefonu však nebudou reagovat na dotyk na obrazovce, ale na hlasové pokyny. Brýle jsou na obrubě nad pravým okem vybavené malou obrazovkou, kde se zobrazují požadované informace.

Jan Sedlák: Revoluce přichází náhle, nikoli ohlášena