PSJ postaví v Kazani rezidenční komplex

Stavební společnost PSJ získala v Rusku kontrakt na realizaci rezidenčního komplexu Megapolis v Kazani. Ten představuje úvodní fázi výstavby multifunkčního centra, které bude sloužit pro účely letní univerziády v roce 2013. Hodnota první etapy projektu by měla dosáhnout necelých 32 milionů eur. Finančně se na něm bude podílet Komerční banka ve spolupráci s Exportní garanční a pojišťovací společností (EGAP). Smlouva byla stvrzena během nedávné návštěvy ministra průmyslu Martina Kocourka v ruských regionech.

Nejvýznamnější zahraniční aktivity PSJ se odehrávají v Rusku. V prosinci 2009 byla zahájena rozsáhlá realizace obchodně zábavního centra M5 Mall v Rjazani (finanční objem 119,9 milionů eur, dokončení v prosinci 2011) a další výrazný počin na ruském trhu představuje výstavba závodu na výrobu OSB desek u města Petrozavodsk v Republice Karélie (finanční objem 151 milionů eur). Navíc se ke konci chýlí menší stavba administrativní budovy v Archangelsku (finanční objem 3,3 milionů eur, dokončení v červnu 2011).
V Tunisu probíhá náročná stavba rezidenčního komplexu Sea World Residence v Hammametu (finanční objem 56 milionů eur, dokončení do konce roku 2012). Tyto významné zakázky jsou realizovány s finanční pomocí České exportní banky a pojištěním EGAP.