Raiffeisenbank hlavním nájemcem CPI City Center Olomouc

V polovině srpna začne v Olomouci výstavba již druhého multifunkčního komplexu s názvem CPI City Center investorské a developerské skupiny CPI. Projekt zahrnuje čtyřhvězdičkový hotel, kongresové centrum a administrativní budovu v těsném sousedství vlakového nádraží. Hlavním nájemcem kancelářských prostor se stane Raiffeisenbank. První projekt tohoto druhu otevřela CPI Group letos na jaře v Ústí nad Labem. Olomoucké centrum je tak druhým v pořadí z připravované celorepublikové sítě.

CPI City Center Olomouc leží v bezprostředním sousedství budovy Krajského úřadu, naproti areálu hlavního vlakového nádraží. Komplex je vymezen ulicemi Jeremenkova, Masarykova a frekventovanou dopravní tepnou Kosmonautů směřující do centra města. Základem nového komplexu se stane rekonstruovaný hotel Sigma se zcela novým, moderním interiérem a pod hlavičkou mezinárodní značky Clarion. Na výraznou budovu hotelu navážou po stranách dva administrativní objekty s celkem 6 700 metry čtverečními moderních kanceláří standardu A a 700 metry čtverečními retailových ploch.

Ve vzniklém vnitrobloku vyroste rozsáhlé kongresové centrum s maximální kapacitou 1 400 osob, které bude tvořit šest salónků a hlavní polyfunkční sál, s možností dělení na čtyři další samostatné prostory. Komplex dále zahrnuje podzemní parkování ve dvou patrech a venkovní parkovací stání. Výhodná poloha projektu zaručuje snadnou dostupnost do centra města linkami MHD a současně rychlé napojení na hlavní dopravní tahy regionu. Majoritní část kanceláří v budově na ulici Kosmonautů obsadí Raiffeisenbank. Banka bude mít k dispozici přes čtyři tisíce metrů čtverečních moderních kanceláří s vlastním technickým a sociálním zázemím a prostorný archív s plochou 1 300 metrů čtverečních. „Do nových prostor sestěhujeme kolegy ze dvou různých budov v Olomouci. Sestěhování do jedné budovy nám přinese výrazné úspory času i nákladů,“ uvedl projektový manažer Raiffeisenbank Pavel Frydryšek.

“Zájem Raiffeisenbank o špičkové kancelářské prostory v Olomouci nám potvrzuje rostoucí poptávku firem po kvalitním pracovním prostředí v mimopražských lokalitách. Vítaným efektem je snížení celkových nákladů na pronájem díky vysoké efektivitě a flexibilitě těchto prostor,“ dodal Pavel Skřivánek, ředitel pronájmů kanceláří CPI Group. „Demolice stávajícího komerčního objektu na ulici Kosmonautů v sousedství hotelu Sigma bude započata v polovině srpna. Se zahájením výstavby administrativních budov a kongresového centra spolu s rekonstrukcí hotelu počítáme koncem tohoto roku,“ potvrdil harmonogram prací Ondřej Vala, projektový manažer CPI Group. Dokončení kancelářské části se plánuje v první polovině roku 2013, respektive ve druhé polovině roku 2013 v případě hotelu. Předpokládané stavební náklady dosahují 520 milionů korun.