Realitní časopis je stále velmi vyhledávaným zdrojem informací

Koupě nemovitosti zajímá mnoho jedinců, párů, manželů či celých rodin. Ať už tento významný životní krok vyvolá potřeba zajištění bydlení, nebo jen touha dobře investovat naspořené peníze, koupě nemovitosti rozhodně patří mezi velká a významná rozhodnutí.

V nedávné době byl realitní trh ohrožen a zpomalen celosvětovou ekonomickou krizí, nicméně v současné době už se začíná znovu tento kruh jménem „trh s realitami“ roztáčet. Zajímavé je sledovat s Real-City, jak se tito jedinci chovají při hledání svého vysněného bydlení. Podle průzkumů, které jsme realizovali s agenturou Omnicom Media Group, v situaci potřeby koupit/prodat nemovitost vyhodnotili dotázaní jako nejdůležitější zdroj informací webové stránky RK. Ti, kteří zrealizovali nějaký obchod v posledním roce, kladou realitní časopisy hned na druhé místo – společně s nezávislými webovými stránkami.

Realitní časopisy považují za velmi důležitý zdroj častěji ženy (hledání bydlení pro rodinu), lidé ve středním věku 30 až 40 let a také ti, kteří plánují koupi/prodej v následujícím roce. Nabídka přitahuje pravidelnou pozornost těch, kteří kupují (akutní potřeba koupě), a informativní zájem těch, kteří prodávají. Nejméně častým způsobem hledání nemovitosti je pak doporučení známých. Realitní časopis je nejen důležitým zdrojem informací (u 94 procent dotazovaných), ale také přiměje čtenáře k různým akcím – od kontaktování RK až ke koupi nemovitosti.

#####Úzké spojení mezi realitním časopisem a internetem

Při rychlosti výběru nemovitosti hraje nejvýznamnější roli její cena, ale také aktuálnost nabídky. Dalším významným faktorem, který při výběru zohledňuje jedinec, je lokalita, ve které se nemovitost nachází, k ní se pak váže také občanská vybavenost místa, prostředí (okolí, příroda), dostupnost a velikost nemovitosti. Lokalita je něco, s čím už nic nenaděláte, záleží tedy na tom, zda nejsou <a href=„http://www.mmreality.cz/cs/nabidka/byty/“>byty na prodej</a> v blízkosti rušných silnic nebo nočních klubů. Dále zjišťovaným parametrem bývají také záplavové oblasti či přítomnost škol, nákupních center, případně lékařských zařízení.

#####Rychlost vyřízení ovlivňuje zejména serióznost nabídky

Velice důležitou je v této fázi úroveň spolupráce s prodávajícími – rychlost vyřízení koupě ovlivňuje zejména serióznost nabídky, vstřícnost z jejich strany, časové možnosti a pružnost jednání. V této situaci spolupráce s profesionální realitní kanceláří může hrát drahocennou a nenahraditelnou roli.

Na základě všech těchto znalostí chce být Real-City vždy odborníkem, který nenechá zájemce o nemovitosti v nouzi, pokaždé pro ně získává nové informace, předkládá aktuální nabídku nemovitostí a stává se svými třemi médii (realitní časopis, webové stránky a mobilní aplikace) špičkovým průvodcem po realitním trhu, na něhož se můžete vždy spolehnout.