Rekordní pronájem kanceláří v krakovském Enterprise Parku

Společnost Avestus Real Estate zaznamenala rekordní pronájem v Polsku. Do Enterprise Park, kancelářského komplexu ve výstavbě v Podgorze u Krakova, se během letošního roku přestěhuje společnost Delphi Poland. Kancelářské prostory pro ni se skládají z celkových 8500 čtverečních metrů ve dvou budovách. Tato první fáze projektu - budovy A a B zahrnující více než 15 000 metrů čtverečních - bude zkolaudována v září letošního roku. Při projednávání leasingu byla Delphi Poland zastupována mezinárodní realitní kanceláří Colliers International.

„Avestus Real Estate má za sebou úspěšnou realizaci předních kancelářských komplexů v celé Evropě a jsme rádi, že Delphi spatřuje výhodu v našem projektu Enterprise Park. Tato dohoda svědčí nejen o tom, že Krakov je místem pro nadnárodní společnosti působící ve střední a východní Evropě, ale také o síle polské ekonomiky. Krakov dále vzkvétá a my jsme tu proto, abychom uspokojili poptávku,“ říká Roger Dunlop, výkonný ředitel společnosti Avestus Real Estate pro střední a východní Evropu.

Enterprise Park se nachází v blízkosti centra města asi 3,5 kilometru od Staroměstského náměstí, které je na seznamu kulturního dědictví UNESCO. Dopravní spojení zajišťují tramvajové a autobusové linky, železniční stanice, zastávka rychlo-tramvaje v blízkosti parku a snadné silniční spojení. „Jsme potěšeni, že jsme splnili přísné požadavky Delphi Poland zejména na konkurenčním trhu jako je Polsko. Avestus Real Estate vyčlenila speciální tým pro práci s Delphi, aby zajistil jejich globální požadavky,“ dodává Guy Speir, Leasing & Marketing Director, Avestus Real Estate.

Hlavní konstrukční práce na první fázi projektu byly dokončeny do prosince 2011. V současné době se dokončují práce na opláštění obou budov. Do provozu bude 15 000 metrů čtverečních kancelářské plochy standardu A uvedeno v září tohoto roku. Enterprise Park bude ve své finální podobě sestávat ze tří čtyřpodlažních kancelářských budov. V každé úrovni budou rozsáhlá podlaží nabízet plochu od 1706 do 2310 metrů čtverečních se sítí oken ve vzdálenosti 1,35 metru, což umožní flexibilitu vnitřního dělení a uspořádání prostor příčkami.
Enterprise Park nabídne prvotřídní kancelářské prostory s veškerým vybavením, které je klienty u budov kategorie A očekáváno. Patří k nim optimální přístup světla, efektivní vytápění, větrací a klimatizační systémy, zdvojené podlahy a stropní podhledy, nebo prostory s vyztuženou podlahou určené pro umístění IT vybavení. Chybět nebudou ani další doplňkové služby, jako jsou maloobchodní prostory, denní školka pro děti či lékařské centrum.

Enterprise Park je vyvíjen s využitím technologií ohleduplných k životnímu prostředí. Ve snaze o získání velmi dobrého ohodnocení jsou stávající „zelené“ certifikáty budovy momentálně v procesu přehodnocení na certifikát typu BREEAM. Výstavba Enterprise Park byla realizována na spekulativní bázi, přičemž financování projektu zajistila Raiffeisen Bank Polska a generálním dodavatelem byla společnost Eiffage Budownictwo Mitex.

Avestus Real Estate stojí za výstavbou řady předních kancelářských projektů v Polsku, například International Business Center, Warsaw Financial Center nebo Wiśniowy Business Park – budova F. Avestus Real Estate je součástí společnosti Avestus Capital Partners, přední mezinárodní realitní a investiční společností se sídlem v Irsku. Avestus poskytuje veškeré poradenské a realizační služby v oblasti inicializace, strukturování, financování, rozvíjení a řízení různorodého majetkového portfolia. Pobočky má v České republice, Polsku, Chorvatsku, Rumunsku, Maďarsku a na Slovensku.