Řešení VMware zlepšuje mobilitu zaměstnanců

VMware

VMware

VMware představil novinky určené pro rostoucí skupinu zaměstnanců využívajících možností mobilní kanceláře. Nové řešení pro poskytování desktopů formou služby, smartphony VMware Ready, rostoucí komunita partnerů a integrovaná správa přístroje i pracovní plochy, to jsou novinky, které posilují postavení sady Horizon Suite coby jedné z nepokročilejších a nejintegrovanějších platforem pro mobilní pracovníky.

Zajistit mobilní přístup zaměstnanců k aplikacím vyžaduje víc, než jen podporu nejnovějších mobilních zařízení. Koncoví uživatelé potřebují také výkonný výpočetní výkon pro vytváření obsahu, práci se staršími aplikacemi a provoz firemních systémů. Modernizace tradičního PC na virtuální desktop umožní IT administrátorům garantovat koncovým uživatelům lepší mobilitu a přístup k firemním datům, aplikacím a desktopům bez kompromisů v oblasti bezpečnosti a kontroly.

Nová funkce pro nasazení desktopu ve formě služby v rámci VMware Horizon View nabídne snadný přechod na virtuální desktopy i těm firmám, kterým chybí odbornost v oblasti infrastruktury virtuálních desktopů.

Správa mobilních zařízení velkých firem je nyní snazší

Podle výzkumné studie společnosti ABI Research bude do konce roku 2013 využíváno celosvětově 1, 4 miliardy smartphonů, z toho 57 % (798 milionů) přístrojů s operačním systémem Android. Vzhledem k velkému množství modelů s různými variantami operačního systému Android představuje správa autorizovaných i neautorizovaných mobilních zařízení velkou výzvu pro firemní IT.

VMware spolupracuje s předními výrobci mobilních telefonů, kteří vyvíjí zařízení atraktivní pro uživatele a s pokročilými možnostmi správy pro IT manažery využívajícími řešení dual persona v rámci Horizon Workspace. Řada VMware Ready zařízení zahrnuje vybrané modely značek LG, Samsung, Motorola a HTC. Ještě v letošním roce se chystá představit nové VMware Ready smartphony také Sony.

Horizon Workspace 1.5: Vysoce integrované mobilní řešení pro správu

Díky integraci řešení VMware Horizon Mobile mohou uživatelé využívat jedno integrované rozhraní jak pro správu zařízení Android, tak i ostatních prvků pracovního prostoru. Vzniká tak jeden společný pracovní prostor kombinující data, aplikace i desktopy. Podpora mobilních aplikací, která umožňuje administrátorům označit a spravovat aplikace; nový engine pro správu na základě stanovených pravidel, který konsoliduje, vytvoří a racionalizuje pravidla pro všechny součásti pracovního prostoru; podpora pro databáze Oracle – to jsou jen některé z nových funkcí, které aktualizovaná verze obsahuje.