Restaurace Les Moules hlásí nové menu

..

.. Zdroj: Radek Úlehla a archiv restaurace

Grilované langustinky v omáčce z korýšů na sépiových špagetách
2
Fotogalerie

Pod vedením Senior Executive Chefa Tomáše Martínka přišla legendární pražská restaurace v těchto dnech s novým menu. Je lehčí a tím svědčí této sezoně.

V Pařížské ulici, na terase slavné restaurace Les Moules zaměřené na belgickou kuchyni, se to bude krásně ochutnávat. Sezona a nové menu se zde totiž sešly v perfektní době. Jako každého půl roku, i teď přišli kuchaři pod vedením Tomáše Martínka, s novým jídelním lístkem.

„Několik pokrmů, které byly těžší, vhodné spíše pro chladnější měsíce jsme nahradili lehkými jídly. Ty se pro jaro a léto hodí mnohem lépe. Nová jídla jsou odlehčená, chuťově svěžejší, prostě více fresh,“ říká Senior Executive Chef.

V nabídce polévek tak silný hovězí vývar „Waterzool" s grilovaným „entrecote" a zeleninou nahradil hříbkovo-krémovou polévku s estragonovými noky a kozím sýrem. Stejně tak se kozí sýr objevuje i v salátech. Určitě stojí za to ochutnat například salát se špenátovými listy, s citrónovým celerem, kozím sýrem a chilli papričkou. Je chuťově perfektně vyvážený a celer vás příjemně překvapí!

Grilované langustinky v omáčce z korýšů na sépiových špagetáchGrilované langustinky v omáčce z korýšů na sépiových špagetách | Radek Úlehla a archiv restaurace

V Les Moules se ale především ctí tradice belgické kuchyně a preferovaných mořských plodů, proto v sekci předkrmů naleznete hned tři nové položky. Grilované langustinky v omáčce z korýšů na sépiových špagetách celé menu otevírají a nastavují laťku kvality opravdu vysoko. Ovšem následující předkrmová novinka „Soft shell krab“ tempura v jemně pikantní omáčce nezůstává pozadu ani náhodou. No a poslední z novinek v této části menu, křehké plátky chobotnice s lístky hořčice, se skvělou paprikou „piment espelette“ a černými olivami jsou doslova sázkou na jistotu. Paprika pokrmu dodává skutečně ojedinělý šmrnc.

Pokud se řadíte do skupiny milovníků ryb, v restauraci Les Moules si s novým menu rozhodně přijdete na své. Nově zde kuchyně nabízí konfitovaný filet z tresky s fazolovým ratatouille, nebo třeba grilovaného mořského vlka se zeleným salátkem a citronovým celerem. Obě tato jídla jsou adekvátními „partnery“ oblíbeným smaženým kalamárům v pivním těstíčku nebo grilované chobotnici v bylinkovém másle, jež si hosté v Pařížské ulici tak rádi vychutnávají.

Na terase či uvnitř restaurace, u píp s belgickými pivy či se sklenkou výborného vína. Tato gastronomická sezona se v Les Moules díky novému menu určitě vydaří.


Potřebujete zhubnout paže, boky, pět nebo dvacet kilo, za týden nebo za měsíc? Zajímá vás, jak to udělat, abyste vše nenabrali zpět? Vše o zdravém shazování kil najdete v našem speciálu Jak zhubnout >>>