Restauratérka šikanovala nespokojenou zákaznici po internetu

Ilustrační foto (Foto:ČTK)

Ilustrační foto (Foto:ČTK) Zdroj: CTK

O tom jaká úskalí může přinést negativní ohodnocení restaurace na internetu se přesvědčila Elayna Katz z Kanady. Spolumajitelka jedné restaurace jí vytvořila na sex seznamce falešný profil. Udělala to proto, že žena zveřejnila na webu negativní hodnocení na její podnik.

Marisol Simoes byla shledána vinnou pro čin pomluvy ve čtvrtek. Nespokojená zákaznice v recenzi napsala, že obsluha byla pomalá, donesla jí těstoviny s nakrájenými olivami přesto, že žádala o jídlo bez oliv a chtěla i po vrácení talíře zaplatit obě jídla.

Simones kromě založení falešného profilu poslala několik silně sexistických mailů šéfům postižené ženy. Vydávala se v nich za ni a psala o tom, že je tygr v ložnici, že prodělala změnu pohlaví a že má oblibu ve skupinovém sexu. Zveřejnila i inzerát s její fotografií v rubrice „Muž hledá muže“.

Policie podle IP adresy vysledovala počítač, ze kterého byl falešný profil vytvořen. Soud konstatoval, že mezi maily, profilem i zprávě na webových stránkách restaurace byla nápadná podobnost. Ačkoli obžalovaná tvrdila, že počítač mohli využívat i její manžel a manažer restaurace, soud uvěřil jejich výpovědi, ve které oba takové počínání popřeli.

„Nechci být škodolibá, ale cítím zadostiučinění,“ připustila poškozená žena, která doufá, že dva a půl roku utrpení je už za ní, a dodala: „Internet může být použitý jako zbraň.“