Rigips Trophy 2012: vítězem budova AVG v Brně

Nejkrásnějším a řemeslně nejlépe zpracovaným interiérem ze systémů suché vnitřní výstavby zvolila odborná porota soutěže Rigips Trophy 2012 administrativní budovu společnosti AVG Technologies CZ v Brně.

Tuto vzdušnou novostavbu open space kanceláří a výzkumného centra realizovala firma GipsCon Modřice, architektem díla byla firma KYZLINK a generálním dodavatelem společnost CTP Invest.

[file:13483:small:right]

O nadčasový vzhled interiéru nového výzkumného centra a kanceláří se zasloužily ohebné desky Glasroc F Riflex. Koncept relaxačního pojetí interiéru podtrhují zaoblené dělicí příčky a jejich finální povrchová úprava sytými barvami. Zajímavostí jsou zvukově izolované telefonní budky o kruhovém i půlkruhovém půdorysu s dvěma křesly, která elegantně procházejí stěnou. Tyto částečně samonosné konstrukce zevnitř uzavírají zvuk pohlcující podhledy Rigiton, zvenčí je lemují zajímavé světelné rampy. Originální jsou i stropní sádrokartonové prvky. Na druhém místě skončil showroom prodejny Scott Sport v Praze 8 a jako třetí smuteční kaple v Polance nad Odrou.

Do národního kola Rigips Trophy 2012 bylo přihlášeno 39 objektů. Spektrum interiérů zahrnovalo projekty od novostaveb kancelářských prostor, nemocnic, škol, hotelů přes rekonstrukce a přestavby historických budov, bytových domů, prodejen až po výstavby a úpravy rodinných domů či podkroví. Hlavním kritériem soutěže jsou originálnost konstrukcí, vysoká technická úroveň zpracování, použití speciálních technik a celkový estetický dojem, nikoli pouhá velikost objektu. Vítězný interiér Rigips Trophy bude představen 8. až 10. června na světovém kole Saint-Gobain Gyproc Trophy v Londýně.