Roztleskávačky vystoupí na show

Roztleskávačky A-Stylu vystupují na sportovně společenských akcích po celé republice.

Cheerleaders neboli roztleskávačky jsou ozdobou sportovních utkání. Svým povzbuzováním vytvářejí atmosféru pro fanoušky. Během jednoho měsíce se zúčastní až dvaceti akcí. Trenérka Jana Šrýtrová kromě tancování zvládá i studiuma práci.

Moc volného času tedy nemáte?

To opravdu ne. Studuji na vysoké škole, pracuji, pravidelně tancuji a vedu kurzy roztleskávaček v taneční škole A-Styl Liberec.

Od kolika let přijímáte nové dívky?

Tančím s dívkami od pěti do pětadvaceti let. Hlavní podmínkou pro účast v kurzu roztleskávaček je radost z pohybu a kladný vztah k tancování. Na vystoupení mohou účinkovat patnáctileté a starší cheerleaders vyšší než sto šedesát centimetrů. Skupina A-Styl má nyní přes dvě stě členů, z toho čtyřicet roztleskávaček. Noví zájemci se mohou přijít podívat každou neděli v půl třetí odpoledne do haly Kort.

Jak často trénujete?

Trénujeme dvakrát týdně. V létě jezdíme na soustředění, kde nacvičujeme nové choreografie a seznamujeme se s novinkami z cheerleadingu. Dokonalé zvládnutí složitější sestavy trvá až čtyři měsíce.

Jakých velkých akcí jste se zúčastnili?

Diváci nás mohli vidět na hokejových zápasech Bílých Tygrů, na volejbalu nebo basketbalu. Pravidelně vystupujeme při fotbalových utkáních Mladé Boleslavi. Mezi největší akce patří účast na libereckém Mistrovství světa v klasickém lyžování či na freestyle show. Také jsme natáčeli pro Českou televizi pořad Výzva a seriál Poslední sezona.

Na co se připravujete nyní?

V neděli 7. června pořádá taneční škola A-styl velkou výroční Street dance show, na které kromě roztleskávaček vystoupí úřadující mistři České republiky v hip hopu. Akce se zúčastní více než dvě stě padesát tanečníků. Show proběhne ve dvou časech, od půl třetí a od šesti odpoledne v divadle F. X. Šaldy v Liberci. Moderování přislíbil skvělý tanečník, bavič a kouzelník Radek Bakalář. Lístky jsou k dostání v pokladně divadla.