Rupert Murdoch je na Twitteru, zveřejnil svá předsevzetí

Rupert Murdoch

Rupert Murdoch

Mediální magnát Rupert Murdoch se s sovým rokem pustil do nových oblastí komunikace. Po těžkém loňském roce, kdy jeho mediálním impériem otřásl skandál s odposlechy v Británii, si založil účet na komunikační síti Twitter. Pro letošek si tento 80letý podnikatel kromě jiného předsevzal, že bude držet dietu.

Do pondělního odpoledne získal Murdoch na Twitteru 50 tisíc čtenářů. O skandálu kolem již neexistujícího bulvárního deníku News of the World, který patřil do Murdochova mediálního impéria News Corporation, se nezmiňuje. Místo toho informuje třeba o rodinné dovolené.

„Mým předsevzetími je zachovat si pokoru a zvědavost a dieta k tomu patří samozřejmě,“ napsal podnikatel, kterého lze na Twitteru najít pod jménem rupertmurdoch.

Murdocha na Twitteru s dávkou ironie přivítal John Prescott, někdejší britský vicepremiér. „Přání všeho nejlepšího do nového roku jsem vám nechal ve své hlasové schránce,“ vzkázal Prescott Murdochovi. Novináři z deníku News of the World odposlouchávali telefonáty celebrit, sportovních hvězd, „nabourali se“ i do hlasové schránky unesené a později zavražděné školačky.