Ruská baletní špička zatančí v Praze a Ostravě

Moscow City Ballet

Moscow City Ballet Zdroj: Moscow City Ballet

Na přelomu listopadu a prosince zatančí v Praze a Ostravě ruská baletní špička. Soubor Moscow City Ballet, jenž je považován za nejvytíženější soubor světa, se v České republice představí s baletní klasikou - Labutím jezerem. Na hudbu Petra Iljiče Čajkovského se v Kongresovém centru na Vyšehradě a v Multifunkční Aule Gong v dolní oblasti Vítkovice odprezentují jedni z nejlepších tanečníků ruské baletní školy. Ta dlouhodobě prokazuje svůj věhlas i tradici.

„Své tanečníky vychováváme k tomu, aby diváci v divadle zapomněli na svět kolem sebe, aby mysleli na věčné hodnoty – láska, věrnosti, zrada, což není jen o zvedání nohou a piruetách. Naše umění se musí dotknout jejich srdce“ popsala záměr a celkovou koncepci svého souboru.

Baletní představení Labutí jezero je nejčastěji inscenované baletní dílo. Jedná se o absolutní klasiku. Příběh vypráví o krásné princezně Odettě a vášnivé černé labuti Odilii. Lze tak očekávat romantickou podívanou obohacenou o taneční čísla špičky baletního umění.

Moscow City Ballet se v Praze představí 30. listopadu a 4. prosince v Ostravě. Vstupenky na obě představení jsou v prodeji v síti Ticketportal.