Šampionát má nového lídra, po vítězství v Koreji je jím Vettel

Sebastian Vettel

Sebastian Vettel Zdroj: CTK/AP/Yves Logghe

Pilot Red Bullu vyhrál třetí závod v řadě a průběžné pořadí nyní vede o sedm bodů. Double rakouské stáje zpečetil Webber, Alonso skončil třetí.

Boj o titul se začíná přiostřovat. Před víkendem v Koreji byl Alonsův náskok v šampionátu roven pouhým čtyřem bodům, přičemž disponoval pravděpodobně horším vozem než jeho hlavní rival Sebastian Vettel, jehož tým Red Bull opanoval rovněž včerejší kvalifikaci na korejském okruhu Jeongam.

Možná trochu nečekaně si pole position vysloužil Vettelův týmový kolega Mark Webber. Úřadující mistr světa si vyjel druhou pozici, druhá řada patřila Lewisovi Hamiltonovi a Fernandovi Alonsovi. Pátý byl Räikkönen, zbytek jezdců z první desítky měl pořadí Massa, Grosjean, Hülkenberg, Rosberg a Schumacher.

Webber předvedl další ze svých poněkud pomalejších startů a byl poněkud nepřekvapivě předjet Vettelem, byť se mu manévr před třetí zatáčkou snažil vrátit. Hned v prvním kole závod skončil pro Jensona Buttona, který doplatil na ťukanec ze strany Kamuje Kobajašiho. Hamilton se propadl za Alonsa, který se tak pohyboval za oběma jezdci Red Bullu na třetím místě.

Těsně před koncem závodu potkaly Hamiltona další trable. Na jeho monopost se namotal koberec s umělým trávníkem.

Nic to ovšem neměnilo na situaci na čele. Pro první místo si v naprosté pohodě dojel Sebastian Vettel a ujal se vedení v šampionátu. Druhý skončil Mark Webber, na třetí stupínek se postavil Fernando Alonso.

F1 sport.cz