Samsung nabídne „chytré“ náramkové hodinky

Samsung

Samsung Zdroj: reuters

Jihokorejská společnost Samsung Electronics vyvíjí zařízení podobné náramkovým hodinkám, které bude disponovat funkcemi chytrého telefonu. Agentuře Reuters to dnes řekl zdroj obeznámený se situací. Na podobném zařízení již pracuje rovněž americký konkurent Apple.

Samsung se ke zprávě odmítl vyjádřit. List The New York Times již minulý měsíc uvedl, že Apple se zabývá tvorbou zařízení ve formě náramkových hodinek nabízejícího funkce jeho populárních chytrých telefonů iPhone. Obě firmy se podle agentury Reuters snaží pomocí nových produktů kompenzovat zpomalující růst prodeje chytrých telefonů.

Podle dřívějších informací zdroje agentury Bloomberg hodlá Apple nové zařízení představit ještě letos. Firma už prý v této souvislosti podala žádost o registraci desítek patentů.

Apple a Samsung vedou od dubna 2011 řadu právních sporů ohledně patentů souvisejících s chytrými mobilními telefony a počítačovými tablety. Právní bitvu odstartoval Apple, když obvinil Samsung, že „otrocky“ kopíruje jeho přístroje iPhone a iPad. Samsung na to reagoval žalobami na Apple.