Samsungy Young a Fame: pro lidi bez nároků [MWC]

Samsung

Samsung Zdroj: Repro MobilMania.cz

Poslední část výstavní plochy Samsungu na veletrhu MWC v Barceloně byla věnována modelům, jejichž ambice nesahají nijak vysoko. Jedná se o zařízení nižší, resp. nižší střední třídy, které mají podobnou výbavu a liší se prakticky jen velikostí displeje, kapacitou RAM a rozlišením fotoaparátu.

Samsung v současné době razí politiku „čím větší displej, tím lepší výbava“, menší anomálii však můžeme vidět u Galaxy Fame, který má s větším displejem pouze 512MB paměť RAM, zatímco Young s menším displejem 768 MB. Část operační paměti je však u obou smartphonů vyhrazena grafickému adaptéru.

Young a Fame jsou kompaktní zařízení, které se dobře drží v ruce. Běží na Androidu 4.1.2 Jelly Bean s grafickou nadstavbou TouchWiz. Nové aplikace si můžete zakoupit a stáhnout z portálu SamsungApps a Google Play, potěšitelná je i nabídka základních aplikací. Na mysli mám zejména kancelářský balík QuickOffice, komunikátor ChatOn a FM rádio, které funguje jen s připojenými sluchátky. O úspěchu obou modelů zcela jistě rozhodne cenová politika, protože v rámci střední třídy mají zařízení již před uvedením na trh poměrně značnou konkurenci.

Samsung Galaxy Young živě z MWC

Samsung Galaxy YoungSamsung Galaxy Young | Repro MobilMania.cz

Samsung Galaxy Fame živě z MWC

Samsung Galaxy FameSamsung Galaxy Fame | Repro MobilMania.cz

Zdroj: MobilMania.cz