Se Západočechy body neurvali

Extraligoví hokejisté narazili v posledních dvou kolech na Karlovy Vary a Plzeň. Proti soupeřům ze západu Čech nebodovali.

Zatím se BK Mladá Boleslav držela v extraligové sezoně na příčkách, které zaručovaly vstupenku do předkola play-off. Uplynulý víkend si to však výrazně zkomplikovala.

Prohraná čtvrtá bitva

Především páteční domácí prohra s Karlovými Vary všechny mrzí. Vždyť tým v předcházejících třech vzájemných duelech pokaždé Energii pokořil. „Zápasů, kdy mužstvo třikrát někoho porazilo a pak s ním prohrálo, je v extralize hodně. Není lehké nad někým vyhrát všechna čtyři utkání,“ připomíná trenér Vladimír Čermák. „Je to o štěstí. Třikrát jsme ho měli my, teď Karlovy Vary,“ řekl obránce Miroslav Duben, který před sezonou přišel právě z Varů.
Čtvrtá bitva Mladé Boleslavi s loňským mistrem byla důležitá. Oba týmy bojují o postup do předkola a Středočeši měli na Karlovy Vary jednobodový náskok. V případě výhry mohli domácí pomýšlet na zvýraznění odstupu. Po prohře 1:3 však Západočeši Boleslavské předstihli v tabulce. „Na jeden gól se těžko vyhrává. Když máme udělat nějaký důležitý krok, nejsme schopni překročit pomyslný práh a klopýtneme,“ mrzí Čermáka.

Odčiní chyby se Spartou?

Z toho, že Boleslavští prohráli na první pohled tak důležitý zápas, si podle obránce Dubna hlavu lámat nemusejí. „Skoro každý druhý zápas hrajeme s někým, kdo je v tabulce okolo nás,“ podotýká hokejista. To ale neplatilo o nedělním utkání v Plzni. Indiáni vedou extraligu a z posledních osmnácti zápasů prohráli jenom dva. „Mohli jsme jedině překvapit. Je to jedno z nejproduktivnějších mužstev. Možná nemají tak kvalitní celoplošnou hru, v důrazu a zakončení jsou nejlepší,“ soudí trenér Čermák. Plzeňští sice nastoupili bez svého lídra Martina Straky, i tak ale zvítězili 3:2. „Je to kvalitní útočník a určitě Plzni chyběl. Na druhou stranu, když nehraje on, dostanou příležitost jiní hráči, kteří se chtějí ukázat,“ uvažuje Duben. Boleslavští potřebují odčinit poslední dvě prohry. Příležitost mají v pátečním domácím utkání proti Spartě a v neděli zajíždějí do Kladna.