Sériová Honda NSX se odhalí do konce tohoto roku

Honda NSX

Honda NSX

Honda svým fanouškům nabídne docela zajímavý vánoční dárek. Ještě před koncem roku by měla do světa poslat první fotografie produkční verze supersportu NSX, na kterou se po všech těch konceptech čeká už velmi dlouho. Oficiální odhalení pak proběhne na autosalonu v Detroitu v lednu 2015.

Podle Hondy se máme těšit na kombinaci zážitků Ferrari 458 Italia a ceny Porsche 911. To vypadá velmi slibně. Zvláště pokud se skutečně podaří cenu udržet kolem 2,5 milionu korun v přepočtu.

Honda NSX (možná se bude jmenovat Acura NSX) se spolehne na benzíno-hybridní pohon s uprostřed umístěným šestiválcem a elektromotory. Jeden elektromotor spolu s benzínovým motorem roztočí přes sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku zadní kola, předním kolům pak pomůžou dva elektromotory.

Honda systém pohonu pojmenovává jako Sport Hybrid Super Handling All Wheel Drive. Přední elektromotory pomůžou i ovladatelnosti díky své funkci vektorování točivého momentu. Auto by se ale primárně mělo chovat jako zadokolka a funkce samostatné jízdy na elektřinu bude asi výrazně limitována.

Honda NSX má být poměrně lehké a jednoduché auto. Výkon by se měl pohybovat někde kolem 300 kW s tím, že výrazný má být točivý moment a průběh výkonu. Honda potvrdila rovněž příchod kabrioletu.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz