Seznam.cz expanduje do distribuce, koupil část Zavezu.cz

Seznam.cz

Seznam.cz Zdroj: Jan Sedlak

DHL představuje šlapací čtyřkolku
Výkonný ředitel společnosti Seznam.cz Michal Feix (vpravo) a ředitel komerční divize Centrum Holdings Pavel Vopařil (vlevo)
Michal Feix
4
Fotogalerie

Společnost Seznam.cz koupila podíl ve firmě Zavezu.cz, která provozuje doručovací komunitní aplikaci pro převoz předmětů různých velikostí. Tuto tzv. spolujízdu pro věci podpoří česká internetová jednička i marketingově a bude ji postupně integrovat do svých vybraných služeb. Oznámili to dnes zástupci firem na tiskové konferenci.

Poté, co si uživatel aplikaci stáhne do chytrého telefonu nebo vyhledá web www.zavezu.cz a, zaregistruje se, stačí jen zadat, jaký typ předmětu je třeba přepravit, odkud a kam, kdy a za jakou cenu. Následně si zadavatel poptávky vybere z nabídek ověřených převozníků, ať už podle nabízené ceny, hodnocení či třeba sympatií. Službu si během loňského pilotního provozu zaregistrovalo 19 tisíc uživatelů.

"Zavezu je platforma, která nabízí alternativní způsob dopravy zásilek k těm, které všichni známe, ať už jde o poštu či kurýra. V synergii s ní vidíme velký potenciál. Jako první startujeme se službou Sbazar. Postupně budeme pokračovat se začleňováním Zavezu i do dalších našich služeb, kde to oběma stranám dává smysl," uvedl místopředseda představenstva Seznam.cz Tomáš Kapalín.

Smlouva se Seznam.cz není podle Kapalína exkluzivní, podobná produktová integrace jako je ta u Sbazaru, tak může probíhat i na službách jiných provozovatelů. Seznam se bude podílet i na rozvoji platformy jako takové. Příležitost vidí i v jejím rozšíření tak, aby nebyla určená pouze pro jednotlivce, ale i pro firmy.

Sbazar.cz bude v prvním kroku informovat nakupující i prodávající o možnosti využití tohoto alternativního způsobu přepravy v notifikačních e-mailech s potvrzením či doručením odpovědi na inzerát. Nedostanou je jen ti, kde by nabídka převozu nedávala smysl, například při nabídce služeb, nemovitostí či zvířat.

Podívejte se, jak přepravují zásilky v Amsterodamu

Video placeholde
DHL představuje šlapací čtyřkolku • Michal Nosek, Kryštof Nosek

"Zavezu.cz může být pro některé prodávající na serveru Sbazar řešením, jak pohodlně a téměř bez starostí zajistit doručení vybrané věci. Dokážu si představit, že vymyslet, jak zabalit a nechat přepravit dětské kolo nebo kočárek, může některé lidi odradit od jejich prodeje přes internet," uvedl produktový manažer Sbazaru Pavel Kolář.