Sharp vyvinul nejmenší CMOS kameru a přidal stabilizaci obrazu

Nový CMOS výdobytek z dílny Sharpu

Nový CMOS výdobytek z dílny Sharpu

Inženýrům v japonském Sharpu se podařil husarský kousek. Ve dnech nedávno minulých totiž úspěšně dokončili vývoj nejmenší CMOS kamery používané u mobilních telefonů.

Novinka není revoluční, co se hardwarové výbavy týče, srovnatelně „výkonné“ kousky již nějaký ten pátek vídáme. Pravá revoluce spočívá v rozměrech samotného čipu. Na ploše 11 mm x 11 mm x 5,47 mm dokázali inženýři vykouzlit rozlišení 12,1 Mpix, možnost záznamu videa v 1080p a aby toho nebylo málo, přihodili ještě optickou stabilizaci obrazu.

Kompletní specifikace moduluKompletní specifikace moduluKompletní specifikace modulu

Už jásáte? Možná to nebude tak horké, alespoň co se tuzemska týče. Sharp se nechal slyšet, že v plánu je implementace těchto kamerek v telefonech určených převážně pro zemi vycházejícího slunce, v nejbližší době konkrétně pro modely Aquos Phone SH-01D a Aquos Phone 102SH.

Přestali jste jásat? Možná, ale opravdu jen možná, nemusíte přestávat tak úplně. Dle zainteresovaných osob „uvnitř“ je velmi pravděpodobné, že Apple bude mít o tuto kamerku eminentní zájem pro další generaci iPhonu. Je tak určitá šance, že kamerku s kódovým označením RJ63YC100 možná přeci jen uvidíme v u nás prodávaném mobilním telefonu.