Skála na Zanzibaru

Restaurace The Rock

Restaurace The Rock Zdroj: Profimedia.cz

Návštěva jedné hodně netradiční restaurace na pobřeží exotického ostrova Zanzibar.

O ostrově Zanzibar ležícím nedaleko západního pobřeží africké Tanzanie někteří vědí, že se zde narodil Freddie Mercury, jiní si ho zase spojují s mezinárodním filmovým festivalem.

Milovníci dobrého jídla zase vědí, že ostrov, který je dnes částečnou autonomií Tanzanie, je významným producentem koření. Ti poslední jmenovaní rovněž vědí, že na ostrově, respektive pár metrů od jeho břehů, se ukrývá další místní poklad. Rybí restaurace The Rock (Skála) se nachází na nádherné pláži Michanwi Pingwe a záleží jen na fázi přílivu či odlivu, jak se na ni návštěvník dostane.

Jak už její název napovídá, leží na malém skalním útesu v Indickém oceánu, a tak je dosažitelná buď suchou nohou, anebo na lodi. Pouhých dvanáct stolů a poněkud laxnější, ale o to pohodovější personál má na svědomí, že uvnitř restaurace vždy panuje téměř rodinná atmosféra, nicméně návštěvu je třeba rezervovat dopředu, neboť zájem o tento nevšední zážitek je ze strany turistů enormní.

Interiér restaurace The RockInteriér restaurace The Rock | Profimedia.cz

Jídelní lístek kromě plodů moře včetně specialit na grilu, jako humra, krevet anebo kalamárů Cigal, Jumbo Prawn, nabízí hostům i několik ovocných salátů. Zajímavá je zde i nabídka vín anebo koktejlů. O Skále se říká, že kdo tu nebyl, jako by nikdy Zanzibar ani nenavštívil!

Článek vyšel v časopisu Formen