Sklady.cz – expert na průmyslové nemovitosti v Česku

Zdroj: Shutterstock

Hledáte halu k pronájmu anebo pozemek k výstavbě vlastních prostor? Portál sklady.cz nabízí snad největší databázi průmyslových hal v Česku od velikosti 500 do 100 tisíc metrů čtverečních, která u nás byla nebo bude postavena.

Jde o haly kvality A, tzn. nejvyššího evropského standardu, a také haly kvality B – rekonstruované prostory na dobře dostupných místech, často uvnitř velkých měst, o která dnes roste zájem hlavně z řad provozovatelů e-shopů.

Pozemek pro výstavbu i malý prostor pro e-shop

Kromě pronájmů skladů zajišťuje portál také prodej a koupi pozemků pro průmyslovou výstavbu po celé republice. Pozornost věnuje také on-line poptávkám po malých prostorách, tedy pod 500 metrů čtverečních nebo služby s malým paletovým kontem, které dokáží operátorky vyřídit kompletně telefonicky. Sklady.cz jsou od svého vzniku suverénní alternativou k velkým korporacím poskytující realitní servis globálním firmám.

Pavel ŠmídPavel Šmíd | Marion Management

Skladování i kompletní logistický servis

V exkluzivní spolupráci s logistickou firmou Well Pack nabízí také návazné logistické sužby. Nájemce tak může kromě skladovacích prostor dostat vše na jednom místě - od paletizace, balení, dopravy až po kompletní outsourcing logistiky. Firma Well Pack je navíc aktivní na řadě evropských trhů a zajišťuje logistiku na mezinárodní úrovni.

Mezinárodní zkušenost

Za vznikem portálu sklady.cz stojí ekonom a odborník na průmyslové nemovitosti Pavel Šmíd, který před založením vlastní firmy pracoval pro Colliers International v Praze. Několikrát získal ocenění best power broker v ČR a byl členem vítězného týmu Colliers Academy v kanadském Vacouveru v roce 2006. Za svoji dosavadní kariéru v oblasti velkých komerčních nemovitostí realizoval obchody v kumulativní hodnotě převyšující částku 500 milionů euro ať už samostatně, nebo jako člen transakčního týmu. Pohybuje se a je aktivní také na polském industriálním trhu.  

Přes portál Sklady.cz dnes proběhne přes padesát transakcí ročně, z nichž třetina jsou pronájmy pro velké firmy, kdy se stěhují investiční celky a smlouvy se běžně podepisují na 10, 15 či více let.