Škoda Citigo má po faceliftu, přinesl nejen LED denní svícení

Škoda Citigo má po faceliftu

Škoda Citigo má po faceliftu

Škoda Citigo má po faceliftu
Škoda Citigo má po faceliftu
2
Fotogalerie
Nejmenší zástupce mladoboleslavské řady vstoupí do modelového roku 2017 s několika méně či více podstatnými změnami. S tou nejviditelnější jste se během několika uplynulých měsíců mohli dobře seznámit na mladoboleslavské dálnici, protože právě tam se modernizovaná verze vyskytovala velmi často zcela bez maskování.

Vyznačuje se LED denním svícením, které bude standardní výbavou od verze Ambition. Od výbavy Style se přidají také zatmavené zadní svítilny. Do interiéru se nastěhoval modernizovaný multimediální systém s pětipalcovým dotykovým displejem a podporou funkce MirrorLink. Jde o ten samý, jaký najdete například ve faceliftovaném Volkswagenu up! nebo poslední generaci Fabie. Mezi další nové prvky patří například odkládací schránka na deštník pod sedadlem spolujezdce či možnost připlatit si za automatickou klimatizaci Climatronic.

Co však v Citigu pravděpodobně nenajdete, je přeplňovaný tříválec 1.0 TSI, který dostal up! do vínku jako vrcholnou pohonnou jednotku. Třeba nás automobilka jen napíná, ale zatím všechno nasvědčuje tomu, že Citigo se bude i nadále spoléhat na atmosférické motory s výkonem buď 44 kW (60 koní) či 55 kW (75 koní). V nabídce samozřejmě nechybí ani verze na stlačený zemní plyn, která má 50 kW (68 koní).

Na stránkách automobilky už najdete aktualizovaný ceník, ze kterého je zřejmé, že základní cena startuje na částce 197 900 Kč ve třídveřovém provedení, slabší z pohonných jednotek a výbavou Active. Zmiňované autorádio Swing s pětipalcovým dotykovým displejem si automobilka v závislosti na výbavě cení na 6000 až 10 500 Kč, automatická klimatizace vyjde na 6000 Kč.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz