Škoda Citigo: úspěch se čekal, ale ne takový

Škoda Citigo

Škoda Citigo Zdroj: ctk

Jsme patrioti a malý automobil citigo je toho živoucím důkazem. Sotva se objevil u nás na trhu, začal ho „bourat“. Nastal konec ustálených pořádků. Citigo se stalo čtvrtým nejprodávanějším minivozem za loňský rok. A stačily mu na to necelé tři měsíce.

Podle šéfa českého prodeje Škody Petra Pečenky si vede nový minivůz na českém trhu, kde se zatím výhradně nabízí, dobře, mnohem lépe, než v automobilce očekávali.

Podle statistiky Svazu dovozců automobilů (SDA) zaznamenala Škoda Citigo v obchodní třídě mini v říjnu 44 registrací, v listopadu 146 a v prosinci 219. Podle dnešního vyjádření automobilky bylo zákazníkům dodáno celkem již více než 500 těchto vozů.

A Petr Pečenka na setkání s novináři uvedl další zajímavou informaci: „Typickými zákazníky citiga v první vlně prodejů byli starší lidé. Překvapivě více si kupovali vozy v plné výbavě, jejichž cena se vyšplhala až na 270 tisíc korun.“

První sériově vyrobené Škody Citigo vyjely z bratislavské továrny VolkswagenPrvní sériově vyrobené Škody Citigo vyjely z bratislavské továrny Volkswagen | ctkPrvní sériově vyrobené Škody Citigo vyjely z bratislavské továrny Volkswagen

Nejlevnější citigo stojí na českém trhu 179 900 korun, ale není možné si ho v současné době objednat.

Podle kuloárních informací by se měla na autosalonu v Ženevě začátkem března představit pětidveřová verze Škody Citigo.