Škoda šlape na plyn, ve Frankfurtu ukáže koncept MissionL

Designový koncept MissionL

Designový koncept MissionL Zdroj: Skoda Auto

Automobilka Škoda Auto představí na letošním mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu ve světové premiéře designový koncept MissionL, který odhaluje podobu šesté modelové řady. Koncept se blíží sériovému stavu. Nový pětidveřový vůz bude uveden na trhy v Evropě, Rusku a v Číně.

„MissionL velmi přesně ukazuje, kudy se bude ubírat cesta naší značky,“ říká předseda představenstva Škody Auto Winfried Vahland. „Škoda teď jede na plný plyn, v nejbližších dvou až třech letech budeme představovat každých šest měsíců nový vůz,“ dodal.

Pro každý region projde vůz specifickými modifikacemi. Indie získá navíc vlastní variantu sedanu. Tyto kroky přiblíží společnost Škoda k cílům Růstové strategie 2018, které byly vytyčeny loni. Do roku 2018 chce automobilka posílit své prodeje na 1,5 milionu vozů.

V rámci Růstové strategie 2018 automobilka zařazuje vyšší rychlost a investuje do modelů, trhů i výrobních kapacit. Od poloviny roku 2013 se bude model Yeti pro místní trh vyrábět také v Číně.

Od roku 2013 zvýší Škoda počet modelů vyráběných v Číně na pět. Ve spolupráci se Shanghai Volkswagen totiž začne vyrábět nový kompaktní model. Díky partnerství Vokswagenu s ruskou automobilkou GAZ Group se rozšíří produkce automobilky také v tomto regionu. V posledním čtvrtletí příštího roku začne z linek v závodě GAZ v Nižním Novgorodu sjíždět model Yeti a už letos v Indii odstartuje výroba nového kompaktního sedanu.

V hlavním závodě v Mladé Boleslavi se bude v budoucnu vedle Fabie a Octavie vyrábět ještě třetí model, kvůli tomu dochází k navyšování kapacity výrobních linek. V závodě ve Vrchlabí bude Škoda od konce roku 2012 vyrábět automatickou dvouspojkovou převodovku DQ200.

Designový koncept MissionLDesignový koncept MissionL|Skoda AutoDesignový koncept MissionL

Na konci února mladoboleslavská automobilka představila jinou designovou studii nazvanou Vision D. Automobil je rozměrově větší než Fabia, k jeho výrazným prvkům patří klesající prosklené páté dveře, bezrámové boční dveře se zapuštěnými klikami nebo přední maska v lesklé černi s novým logem. To je v tomto případě stříbrné v černém poli.

designová studie Vision Ddesignová studie Vision D|Skoda Autodesignový koncept Vision D