Škoda začala vyrábět elektromobil Octavia Green E Line

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Autorevue.cz

ilustrační foto
ilustrační foto
ilustrační foto
ilustrační foto
4
Fotogalerie
Automobilka Škoda Auto zahájila výrobu deseti vozů s čistě elektrickým pohonem Octavia Green E Line. Vozy budou sbírat informace praktické využitelnosti, spolehlivosti a bezpečnosti elektromobilů.

První škodovácké elektromobily Octavia Green E Line se do provozu dostanou na podzim tohoto roku. Identifikovatelné budou podle designových polepů a nového bezpečnostního prvku – zvukového generátoru, který do rychlosti zhruba 40 km/h simuluje zvuk motoru.

„Naším jednoznačným cílem do budoucnosti je mobilita bez emisí. Myslím, že právě elektromobily jsou správnou odpovědí na neustále přísnější emisní limity a potřebu trvale udržitelné rozvoje automobilového průmyslu,“ uvedl, Eckhard Scholz, člen představenstva Škoda Auto zodpovědný za technický vývoj.

Octavia Green E Line

Octavia Green E Line akceleruje z 0 na 100 km/h za dvanáct sekund. Maximální rychlost je omezena na 135 km/h. Elektrickou energii čerpá Octavia Green E Line z moderního lithium-iontového akumulátoru s dojezdem 150 kilometrů. Baterie se skládá ze 180 jednotlivých lithium-iontových článků s celkovou energií 26,5 kWh, jeho hmotnost činí zhruba 315 kilogramů. Při brzdění motorem se energie do akumulátoru navrací.