Škoda už vyrábí svůj nejrychlejší model. Co nabídne Octavia RS 245?

Škoda Octavia RS 245

Škoda Octavia RS 245 Zdroj: Autorevue.cz

Škoda Octavia RS 245
Škoda Octavia RS 245
Škoda Octavia RS 245
Škoda Octavia RS 245
Škoda Octavia RS 245
31
Fotogalerie

Vrcholný model boleslavské divize Škoda Motorsport je oficiálně v nabídce. Nabídne toho víc, než jen 15 koní navrch oproti předchozímu vrcholu.

Octavia má po faceliftu svůj nový vrchol. Model RS 245 navazuje na o patnáct koní slabšího předchůdce s odpovídajícím přídomkem. Opět je k dispozici jako kombi a liftback. Zvenčí nejrychlejší Škodu poznáte podle leskle černých doplňků. Takto lakovány jsou zpětná zrcátka či maska chladiče.

Leskle černé jsou také koncovky výfuku a písmeno "V", které je součástí loga RS (v Británii VRS, kvůli Fordu, který má RS jako registrovanou známku). Na výběr jsou čtyři barvy karoserie: červená Corrida, bílá Moon, černá Magic a šedá Steel.

Uvnitř jsou nejvíce patrná sportovní sedadla potažená alcantarou. Nový infotainment a materiály souvisí se změnami všech octavií v rámci faceliftu. Pod kapotou vrcholné verze pracuje známý dvoulitrový čtyřválec TSI o výkonu 180 kW (245 k). Maximální točivý moment 370 Nm je k dispozici od 1 600 do 4 300 otáček za minutu. Na výběr je šestistupňová ručně řazená převodovka nebo sedmistupňová dvouspojková převodovka DSG. Liftback zrychluje z 0 na 100 km/h za 6,6 s, kombi za 6,7 s. Maximální rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h.

Sprint z 60 na 100 km/h při zařazeném pátém rychlostním stupni trvá v liftbacku s manuální převodovkou 6,4 sekund, v kombi o desetinu více. Na zrychlení z 80 do 120 km/h stejné vozy potřebují 6,6, respektive 6,8 sekund.

Podvozek je oproti běžný verzím snížen o 15 mm. Rozchod se zvýšil u všech zmodernizovaných octavií, u RS245 to ale na zadní nápravě činí rozdíl třiceti milimetrů oproti RS230. Standardní výbavou jsou černá devatenáctipalcová kola.

Na přední nápravě pracuje elektronicky řízená uzávěrka předního diferenciálu VAQ. Funguje na bázi elektronicky řízené lamelové spojky, která je umístěna mezi diferenciálem a pravou polovinou hnací nápravy. Dle potřeby lze poslat až 100 % přenositelné hnací síly na jedno z předních kol.

Ve standardu nalezneme i progresivní řízení, za příplatek jsou pak adaptivní tlumiče DCC. Vozu nechybí armáda jízdních asistentů, které jsou k dispozici ke standardním octaviím. Cena začíná na 711 900 korunách.