Skupina Mint Investments získala Factory Office Center pro své privatní klienty

Mint Investments, středoevropský správce neveřejných nemovitostních investičních portfolií, úspěšně dokončil akvizici budovy Factory Office Center (FOC). FOC představuje zhruba 10 tisíc metrů čtverečních kancelařských a obchodních prostor nejvyšší kvalitativní třídy a nachazí se v mezinárodními nájemci oblíbené městské části Praha 5 - Smíchov. Velikost transakce dosáhla přibližně 30 milionů eur. Budova Factory Office Center se vyznačuje vynikající polohou vedle jednoho z hlavních center všech typů hromadné dopravy, je plně obsazena a může se pochlubit dlouhodobými pronájmy s mezinárodními nájemci jako je Johnson & Johnson a společnosti ze skupiny WPP.

Mint Investments má dlouholeté zkušenosti se správou nemovitostních investic pro mezinárodní i lokální institucionální investory. Zapojením volných zdrojů lokálních privátních investorů do nemovitostního trhu Mint Investments opět prokázal svou pružnost a přizpůsobivost měnícím se podmínkám na trhu.

Radim Bajgar, partner ve společnosti Mint Investments, k tomu uvedl: „Naším hlavním zaměřením stále zůstává zřizování a obhospodařování neveřejných nemovitostních investičních portfolií pro velké mezinárodní i lokální institucionální investory. Ovšem vzhledem k velkému potenciálu a rychlému růstu zájmu místních privátních investorů investovat svůj volný kapitál do komerčních nemovitostí, nabízíme nyní také komplexní řešení pro tuto privátní klientelu.“

„Se současným negativním sentimentem na kapitálových trzích, probíhající evropskou státní dluhovou krizí a velmi nízkými krátkodobými i dlouhodobými úrokovými sazbami, nejsem vůbec překvapen, že se místní privátní investoři poohlížejí po investicích do hotovost-generujících nemovitostí ve zdravém středoevropském regionu. Je to region, který dobře znají, aktiva, na která si mohou sáhnout, a my jsme správci, kterým mohou důvěřovat. Očekáváme, že nemovitostní investiční apetit místních privátních investorů v nadcházejících letech ještě poroste, už dnes s našimi privátními klienty pracujeme na dalších zajímavých akvizicích.“ potvrzuje Radim Bajgar, partner ve společnosti Mint Investments.