Skvělá edice kompletu Planety opic bojuje o světové vavříny

Skvělá edice kompletu Planety opic bojuje o světové vavříny

Skvělá edice kompletu Planety opic bojuje o světové vavříny Zdroj: cinemart

Prestižní celosvětový server IGN.com věnovaný filmům, počítačovým hrám a popkultuře vyhlásil diváckou anketu o nejlepší blurayovou edici roku 2014. Pětice nominovaných je vskutku obdivuhodná, vedle kompletu snímků Stanleyho Kubricka najdeme například sérii Halloween, klasická hororová díla studia Universal a sérii X-Men. A také takzvanou Caesarovu edici všech dílů Planety opic, která vyšla na konci roku i u nás.

Pokud se o kolekci Vetřelce k 35. výročí uvedení původního snímku psalo, že jde o téměř fetišistický artefakt, pro Caesarovu kolekci to platí dvojnásob. A není to dáno jen tím, že dominantou této kolekce je ohromná plastová hlava hlavního hrdiny posledních dvou Planet opic.

Aktuální edice má však jednu zásadní nevýhodu. Na pulty se dostává u příležitosti vydání zatím posledního snímku z dlouholeté série, kterým je loňský Úsvit planety opic. Ten však není dílem posledním ani v této fázi (snímek naznačuje další pokračování, které má plánovanou premiéru v létě roku 2017). Edice, jinak velmi krásná, bude mít za tři roky problém, že si tam nebudete moci přiřadit poslední díl trilogie. Totéž však platí pro většinu podobně velkolepých kolekcí, jako jsou Blu-raye s bondovkami nebo třeba další soutěžící v anketě IGN kolekce X-Men.

Planeta opic: Caesarova kolekce
(obsahuje osm snímků série Planeta opic)
Vydavatel: Bontonfilm, 2014
Hodnocení: 90 %