Slovák Súkeník chce český titul

Velezkušený sálový fotbalista Jaroslav Súkeník vede Stonavu za titulem.

Dvojnásobný mistr slovenské ligy, dvojnásobný vítěz slovenského superpoháru či trojnásobný vítěz slovenského poháru v sálové kopané, to je vizitka Jaroslava Súkeníka, který před sezonou posílil sálové fotbalisty Premia Stonava. Díky těmto úspěchům si zahrál spoustu zápasů i ve slovenské reprezentaci. „Největšími úspěchy byly účasti na mistrovství světa 1997 v Mexiku a o tři roky později v Bolívii. Úplně nejvýše je ale třetí místo z mistrovství Evropy 1998, které se konalo u nás doma na Slovensku,“ pověděl Súkeník

Přišel pro titul

I díky těmto obrovským zkušenostem, když Stonava před sezonou chtěla posílit, byl Súkeník volbou číslo jedna. Když se před letošní sezonou ozval místní SC Premium, Súkeník neváhal. „Byla to výzva, nemám ještě český titul,“ řekl Súkeník.
Historické prvenství vybojovali sáloví fotbalisté Stonavy v roce 2007, od té doby patří mezi hlavní kandidáty na titul, ale dvakrát po sobě vyšli naprázdno. Súkeník se stal od začátku sezony tahounem celého mužstva. Nejen, že vede tabulku střelců a kanadské bodování klubu, prvenství mu patří také v Celostátní lize. „Musím přiznat, že jsem to nečekal. Velký dík patří spoluhráčům,“ komentuje Súkeník své současné hvězdné postavení.
Súkeník před sezonou do Stonavy nepřicházel jen jako posila týmu, ale také jako trenér. „Dohoda byla, že povedu tréninky, zápasy bude koučovat předseda klubu Roman Pich, takže já se můžu věnovat naplno hře,“ prozradil Súkeník.

Evropa je výzva

I Súkeník dobře tuší, že největšími rivaly Premium jsou Chemcomex, Benago, Polička a možná také Prachatice. A pokud Stonava všechny tyto soupeře zdolá, může si v příští sezoně těšit na evropské poháry, kde v roce 2008 obsadila sedmé místo v PMEZ. „To je určitě velká výzva, je před námi ještě dlouhá cesta. Myslíme ale na ty nejvyšší mety a uděláme pro to všechno,“ řekl pozitivně naladěný Súkeník. V české lize sálového fotbalu v současnosti není větší hvězdy, než je právě Súkeník. A není se čemu divit, slovenský hráč už toho hodně zažil. Dokonce se věnoval i velkému fotbalu, který hrával v týmu MŠK Žilina, než se pak přes kamarády dostal přes futsal až k sálové kopané. „Kamarádi mě zavolali na trénink, mě se to zalíbilo a už jsem u sálovky zůstal,“ říká nedávno osmatřicetiletý Súkeník.