Sokol Karviná chce postoupit

Házenkářky Sokolu Karviná hrají na špici druhé ligy. V Karviné se mluví i o postupu. Záleží ale na financích.

Druhým místem v druholigové tabulce zakončily podzimní část házenkářky Sokolu Karviná. „Druhé místo v tabulce je solidní, ale chtěli jsme se dostat ještě o trochu dále. Hlavní důvod vidím v tom, že holky úvod soutěže podcenily. Mohli jsme mít o nějaký ten bodík ještě navíc,“ sdělil trenér karvinských házenkářek Petr Pomahač. Do první ligy postupuje automaticky vítěz soutěže. Druhou ligu zatím vede Olomouc, která má na Pomahačovy svěřenkyně čtyři body náskok. „Olomouc je favorit ligy, ale v našich silách je určitě také šance na postup. Vše také záleží na financích, jestli dostaneme nějaké sponzorské dary a podobně. Situace okolo postupu se bude řešit ve druhé polovině soutěže. Rozhodně ale chceme podávat stále vyrovnané výkony,“ řekl Pomahač.

Klosová vede tabulku střelců

Karvinské hráčky v dosavadním průběhu soutěže nastřílely dvěstěpadesát branek, což je nejvíce v lize. Navíc v současnosti tabulce střelkyň vévodí Olga Klosová, která nastřílela sedmdesát osm gólů. V závěru podzimu si ale karvinské hráčky připsaly zbytečné porážky. „Musíme zapracovat především na fyzičce. To byla na konci ligy největší slabina.,“ řekl Pomahač. „V pauze odehrajeme dva turnaje. Jeden se bude hrát i tady v Karviné o Pohár primátora. Turnaj se odehraje začátkem ledna,“ prozradil Pomahač. I když karvinské hráčky nastupují pod hlavičkou Sokolu, své zápasy a tréninky absolvují v hale házenkářů Baníku Karviná. „Baníku jsme hodně vděčni za to, jaké podmínky nám vytvořil. Navíc nám hodně pomáhá i zkušený karvinský trenér Jaroslav Hudeček,“ pověděl kouč.

Karvinské žačky postoupily do ligy

V Sokolu myslí i na budoucnost. Už teď v mládežnických kategoriích vychovávají nadějné mladé hráčky, které mají za sebou počáteční úspěchy. Naše žačky ročník 1995-96 vyhrály krajský přebor a postoupily do žákovské ligy, což je vlastně takové neoficiální mistrovství republiky,“ pověděl kouč.