Španělka De Villotaová se vážně zranila při testech formule 1

Jezdkyně Maria de Villotaová

Jezdkyně Maria de Villotaová Zdroj: Profimedia.cz

Testovací jezdkyně ve formuli 1 María de Villotaová se vážně zranila při dnešní těžké havárii na letišti v britském Duxfordu. Dvaatřicetiletá členka ruské stáje Marussia narazila na rovince do zaparkovaného kamionu používaného pro přepravu týmového monopostu, podle BBC bojuje v nemocnici o život.

Dcera někdejšího pilota F1 Emilia de Villoty si odbyla premiéru v monopostu královské třídy loni v srpnu díky nabídce Renaultu. Letos na jaře ji angažovala Marussia. Dnes usedla za volant monopostu MR-01 vůbec poprvé a testovací jízdy nezvládla.

Když se vracela po zaváděcím kole do boxů, náhle zrychlila a v rychlosti kolem 50 km/hod nabourala do nákladního automobilu. Podle svědků Španělka zablokovala zadní kola a ztratila nad vozem kontrolu. Záchranáři ji ihned převezli do nemocnice.

Havárie jezdkyně de VillotaovéHavárie jezdkyně de Villotaové | Profimedia.czHavárie Maríi de Villotaové v Duxfordu

De Villotaová má zkušenosti například ze španělské formule 3 a také ze seriálu Superleague Formula, kde hájila v roce 2009 barvy Atlétika Madrid. „Zatím nic o jejím stavu nevíme, později vydáme prohlášení,“ uvedla pouze stáj Marussia. Ta vstoupila do formule 1 před třemi lety pod názvem Virgin a v seriálu mistrovství světa zatím nezískala jediný bod. Letos za ni závodí zkušený Němec Timo Glock a francouzský mladík Charles Pic.