Spojením luxusu a divokých karet se posouvá Designblok o stupeň výš

Křeslo Španělky Patricie Urquioly

Křeslo Španělky Patricie Urquioly Zdroj: Designblok

Již počtrnácté Designblok ovládne na týden od 1. do 7. října českou metropoli. Letos soustřeďuje své epicentrum na Staré Město, kde jsou zařízena dvě superstudia, speciální openstudio a módní přehlídka Designblok Fashion Week.

Jelikož se design stále vyvíjí a objevuje nové možnosti, tak i Designblok přichází se dvěma inovativními prvky, a to Laboratoří současného designu a udělením divoké karty pro studenty a čerstvé absolventy Designblok Talent Cards. Ti letos dostali k dispozici výstavní prostor zdarma.

Superstudio v Clam-Gallasově paláci a v Kafkově domě obsadí přední čeští a zahraniční výrobci interiérového designu. Zde najdou inspiraci všichni, kteří si zařizují domov. Součástí expozice je také Italian Design Week, jenž svou vůdčí pozicí ve světě designu rozehraje pomyslnou konfrontaci s českým pohledem na design.

Z designové kolekce Flowers for SlovakiaZ designové kolekce Flowers for Slovakia | DesignblokFlowers for Slovakia. Kolekce unikátních skleněných objektů vypráví příběhy slovenských pověstí a pohádek

Téma luxusu a vzácnosti se zhostí superstudio v pozdně barokním Clam-Gallasově paláci, který je sám o sobě svou pompézností luxusním artefaktem. V jeho prostorách je také umístěna hlavní výstava pod názvem Klenotnice. Ve Šporkovském paláci je připraveno nově vzniklé openstudio neboli Laboratoř současného designu. Mladí designéři, designové školy a známé světové značky si zde připravili přehlídku šperků, módy či vizionářských prototypů.

Designblok Premier Fashion Week navazuje na koncepci módních přehlídek minulých dvou ročníků. Kromě autorských módních kolekcí budou představeny také originální projekty vytvořené přímo pro Designblok. Přehlídky se konají v kostele sv. Šimona a Judy v Dušní ulici.