Spojí dvě nádraží v Přerově nákupní areál?

Investor představil přerovským radním plány obchodní galerie.

Moderní nákupní centrum, které propojí přerovské autobusové nádraží s vlakovým. To je představa investora, který už svůj plán nového obchodního parku představil radním města. Ti neskrývají, že záměru fandí. Investora ale zatím tají.

„Nákupní pasáž by nabídla řadu obchodů i nová parkovací místa, která by vznikla na střeše objektu,“ řekla náměstkyně přerovského primátora Elena Grambličková. Investor má ale před sebou jednu překážku: pozemky, na kterých chce stavět, patří z části městu a z větší části Českým drahám. Pokud je nespojí, projekt se neuskuteční.

„Přerov proto už podepsal s Českými drahami memorandum o podpoře tohoto plánu, který se nám zamlouvá,“ uvedl náměstek Josef Kulíšek. Pokud tedy společnost získá parcely od drah, prodá jí s největší pravděpodobností své pozemky u nádraží i město Přerov.

Tento postup se ale nelíbí některým Přerovanům, kteří poukazují na to, že radní podepsali prohlášení, aniž by se zeptali na názor občanů. „Každá velká akce se přece musí prodiskutovat s veřejností. Vedení města na to stále zapomíná. Možná záměrně, možná z neznalosti, ale obojí je špatně,“ komentoval situaci Adolf Vyhlídka.

Pro město Přerov je to už druhá chystaná stavba nákupní galerie. Ta první má podle plánů investora vzniknout v návaznosti na obchodní dům Prior.