Společnost GE si u PSA Peugeot Citroën pořídí tisíc elektromobilů

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Autorevue.cz

Společnosti PSA Peugeot Citroën a General Electric podepsaly dohodu o evropské spolupráci. Společně budou pracovat na rozšíření elektromobilů v Evropě a na vývoji dalších řešení v oblasti elektrické mobility. Právě za účelem vývoje má vzniknout ve Francii Customer Experience Center. V tomto centru budou realizovány nejrůznější nové projekty týkající se elektrických vozů.

General Electric se navíc zavázala k rozvoji infrastruktury potřebné pro provoz elektricky poháněných automobilů. Především se zaměří na infrastrukturu a také na servisní síť. Do roku 2015 hodlá GE koupit od PSA až tisíc elektrických vozů určených pro celou Evropu.

Pan Ferdinando Beccalli-Falco, prezident GE pro Evropu a severní Asii, uzavření dohody komentoval slovy: „GE s velkým potěšením spojí své obchodní a technologické zkušenosti v oblasti infrastruktury a energetiky s know-how a strategickým postavením PSA v odvětví elektrických automobilů. Chceme-li svým zákazníkům nabízet efektivní řešení, nemůžeme se spokojit jen s tím, že jim poskytneme vůz, ale musíme přemýšlet v širším měřítku a společně jim nabízet kombinovaná řešení, která budou těžit z našich předností a silných
stránek.“

Zdroj: