Sportovcem roku je znovu Karel Hartl

Dvorana hranického zámku hostila vyhlášení nejlepších sportovců města za rok 2009. Biker Hartl triumfoval už počtvrté v řadě.

Hranice/ Na pomyslný trůn pro nejlepšího sportovce Hranic zasedl v úterý 6. dubna biker Karel Hartl. Ten si už počtvrté za sebou odnesl ocenění v nejprestižnější kategorii olympijských sportů nad devatenáct let. V hranickém zámku na slavnostním vyhlášení se radovali i další.

Mezi jednotlivci ve věku šestnáct až devatenáct let zvítězil judista Lubomír Holčák, v kategorii nejmladších se radoval bikrosař Michal Křištof. Mezi družstvy slavili házenkáři Cementu Hranice, kteří triumfovali v kategorii šestnáct až devatenáct let i ve skupině nad dvacet let. Mezi nejmladšími kolektivy se prosadili starší žáci A SK Hranice. V kategorii neolympijských sportů porota nejvýše hodnotila klub Rocktechnik triatlon Hranice.

Vzácnými hosty slavnostního podvečera byli dvojnásobná olympijská medailistka v hodu oštěpem Dana Zátopková a sprinter, bobař a účastník olympiády ve Vancouveru Ondřej Kozlovský.