Start přípravy se blíží. Pro mladíky

Extraligovým hokejistům končí dovolená. Od pondělí nastoupí mladší část týmu k přípravě na novou sezonu. Zbytek je má doplnit po týdnu.

Hokejové Česko už zná vše, co bylo v řešení. Mistr je z Třince. Baráž vyhrála Mladá Boleslav a teď se budou oči většiny fandů upírat k 30. dubnu.
To na sousedním Slovensku vypukne mistrovství světa mužů elitní kategorie. První zápas mezi Českem a Lotyšskem ještě mohou budějovičtí hokejisté sledovat v klidu. Na ty další už bude většina z kádru HC Mountfield koukat při regeneraci po tréninku.
Dovolená totiž skončila a začíná příprava na další sezonu. „První část hráčů, těch mladších, ji zahájí už šestadvacátého dubna,“ říká sportovní manažer klubu Josef Zajíc.
Je to osvědčený model z minulé sezony, který moc měnit nebudou. Stejně jako délku tréninkového cyklu, jenž trvá osm až deset týdnů. Chybět nebude ani soustředění na kolech na Šumavě, které si v minulém roce trenér František Výborný velice pochvaloval, a pak také jedna novinka, kterou neměl na začátku týdne manažer Zajíc dořešenou a nechtěl ji prozradit. „Bude to forma pokusu a omylu. Něco podobného hráči v přípravě na suchu asi ještě neměli,“ naznačoval.
Větší množství budějovických hráčů, než bylo v minulých letech obvyklé, trénovalo a hrálo od konce sezony s reprezentací. Šimánek a Mertl vypadli z kempu jako první. Při posledním vyřazovaní odpadli obránce Ptáček a útočník Gulaš. Jediným, kdo zůstal v kádru i pro mistrovství světa, je brankář Kovář.
Hráč měl v průběhu sezony problémy s kolenem, ale Zajíc nemá dojem, že by pro něj účast na mistrovství světa měla být ke škodě. „Jede tam jako třetí brankář, takže si nemyslím, že bude vytížený,“ vysvětlil. Ale i on prostor na odpočinek po svém návratu dostane.
Stejně tak se budou postupně zapojovat další hráči. „Třeba Franta Ptáček bude určitě v tréninku brzy. To je typ ruského člověka a odpočívat nemusí,“ pousmál se Zajíc, který s nadšením sleduje i účast trojice udějovických hráčů Švihálek – Rousek – Sedlák na mistrovství světa do osmnácti let.
Na začátku přípravy přicházejí noví hráči a někteří staří odcházejí. Dočkají se i v HC Mountfield. „Samozřejmě,“ odpověděl Zajíc na dotaz, jestli se mohou objevit nové tváře. Velkou obměnu ale odmítl. Současný tým hodnotili majitelé jako úspěšný a moc prostoru pro změny v něm není. Příchody budou záviset na odchodech, o kterých jednají nebo budou jednat.

Co čeká hokejisty Mountfieldu

Příprava začne pro mladší hráče 26. dubna, pro zbytek kromě reprezentantů o týden později.
Trénink bude doma a na soustředění na Šumavě. Začátkem července bude volno a v jeho druhé polovině tým vyjede na led.