Stovky lidí budou tančit na Jacksonovu píseň Beat It

Stovky profesionálních i amatérských tanečníků se v sobotu 29. srpna pokusí překonat rekord v počtu lidí, kteří současně tančí na hudbu Michaela Jacksona. Vybrali si k tomu slavnou píseň Beat It.

„Je Jacksonovou nejznámější písní. Navíc k ní vznikl první hraný videoklip na světě,“ vysvětluje jedna z organizátorek Anastasija Frolova.

Akce s názvem Tribute Dance Beat It začne v jedenáct hodin dopoledne v Pařížské ulici před hotelem Intercontinental. Jackson v něm bydlel v roce 1996, kdy v Praze vystoupil při turné HIStory.

„Výchozí místo jsme zvolili tak, aby nám symbolicky mohl mávat z okna,“ podotýká další z organizátorů akce Jakub Cyrani.

Tanečníci před hotelem předvedou první vystoupení a pak se průvod Jacksonových fanoušků bude postupně přemísťovat na další místa v centru hlavního města.

Podle organizátorů zatím přislíbily svou účast zhruba tři stovky lidí nejen z Česka, ale i ze Slovenska, Německa či Velké Británie. Někteří přijdou v kostýmech Michaela Jacksona.

„Věříme, že se přidají i další lidé, například kolemjdoucí,“ říká Frolova. Pořadatelé proto doufají, že se jim podaří zapsat do Guinnessovy knihy rekordů.

Program pak bude pod názvem King of pop forever od tří hodin odpoledne pokračovat v O2 Žlutých lázních. Na účastníky čekají projekce videoklipů, vystoupení Jacksonových imitátorů či soutěže o jeho desky. Příchozí také mohou na vzpomínkovou zeď Jacksonovi napsat vzkaz.

Organizátoři chtějí celý den zasvětit památce krále popu mimo jiné proto, že v ten den by slavil narozeniny.