Střekov hledá ztracenou formu

Ze tří jarních zápasů nezískali fotbalisté TJ Střekov žádný bod. Vstřelili pouze jednu branku. Neštěmicím se naopak daří. Mají čtyři body.

cí, prohrané osobní souboje
a někdy i strach. To všechno se v jarní části soutěže podepsalo na výkonech fotbalistů Střekova. Trenér střekovské Osady Petr Čítek je z výkonů svých svěřenců rozčarovaný.
„Střed podzimu, asi pět zápasů, se nám podařil. Teď pokračujeme dál v matných výkonech, s jakými jsme na podzim skončili,“ není koučovi příliš do smíchu.
Jeho tým hraje v krajském přeboru i v letošní sezoně o udržení. V šestnáctičlenné tabulce je čtrnáctý a soupeři před ním se mu vzdálili už na pět a více bodů.
V prvním jarním kole prohrála Osada 1:3 v Horním Jiřetíně. Hodně nadějí vkládal ústecký celek do domácího duelu se Štětím. V zápase měl převahu, ovšem inkasoval z ojedinělé šance. Prohrál 0:1. „Opět jsme ztratili body. Takže hrozný, katastrofa. Nevystřelíme na bránu, nevytvoříme si šanci, tak můžeme těžko vyhrát,“ byl po skončení duelu před dalšími těžkými koly hodně zklamaný Čítek.

Nedáš – dostaneš

Domácí souboj hrál Střekov kvůli měkkému terénu na svém hřišti na umělé trávě městského stadionu. Většinu zimní přípravy odehrála Osada právě na umělé trávě, měla být pro domácí výhodou.
Taktika byla jasná. Tlačit se do šancí a dát góly. „Přestal nám ale vycházet pohyb. Jsme všude pomalejší a prohráváme osobní souboje. Na některých hráčích je vidět, že ztratili formu, co v přípravě měli. Najednou mají svázané nohy, bojí se hrát a jsou pod tlakem,“ hodnotil výsledek 0:1 trenér.
Na stadion silného Chomutova zajížděl Střekov v zatím posledním kole krajského přeboru. Domácí měli proti plánu málo bodů, potřebovali také vyhrát. První půle byla vyrovnaná bez šancí. Ve druhé měla Osada tři velké šance, při kterých se bojovalo o míč dokonce až na brankové čáře.
Příležitosti si konečně ústečtí hráči vypracovali na rozdíl od předchozích duelů. Bohužel je neproměnili.
Větší důraz ale prokázal Chomutov. Šance ubránil, a z přímého kopu navíc dokázal trefit šibenici a vyhrát 1:0. Podle průběhu duelu měl vyhrát Střekov, branku ale nedal.
Podle Petra Čítka se možná projevuje nedostatek zápasů s kvalitnějšími soupeři během zimní přestávky. Se silnějšími týmy teď hráči prohrávají osobní souboje a jsou méně vyhraní.
V sobotu 2. dubna od tří hodin odpoledne vyzve Osada na umělé trávě Kamenného Vrchu třetí tým tabulky Žatec.
Ve středu zálohy by se měla opět objevit jarní posila Sedlák, který se vrátil ze štace v Německu. Kvůli zaměstnání naopak skončil Sluka. Střekov jinak pokračuje s téměř totožným podzimním kádrem a ve spolupráci s B týmem.
Žatecký Slavoj nehraje na jaře bezchybně. Toho by mohl soubor od řeky Labe využít. Ze tří zápasů má kompletní sérii jedné prohry, remízy i vyhry.
Na podzim se v Žatci radovali domácí z výhry 3:0. Střekovští mají tedy Slavoji co oplácet.

Rozhodl rohový kop

Druhý zástupce ústeckého okresu, tým Českého Lva Neštěmice, se pohybuje v lepším středu tabulky. Na jaře stihl vybojovat čtyři body.
Na půdě lídra tabulky Loun ukořistil bod za bezbrankovou remízu. Doma si zastřílel na úkor poslední Modré. Představení se zastavilo na skóre 5:0. V posledním kole však Neštěmice nestačily v souboji sousedů v tabulce na Blšany. Prohrály 0:1.
Přitom zápas začaly aktivně. „Hned tři šance jsme si stačili vypracovat v první desetiminutovce. Výsledkem byla trefená tyč Stehlíkem,“ žehral nad promarněním situací asistent trenéra Martin Beránek.
Blšany hrály v klidu. Spoléhaly na standardní situace, což jim nakonec vyšlo. Rohový kop prodloužili blšanští hráči na volného Radka Krejčíka, který nezaváhal.
Hráči Neštěmic se sice celý druhý poločas hnali za vyrovnáním, efektivní jako domácí nebyli. Postrádali větší důraz a dobrou přihrávku.
V neděli 3. dubna od půl páté navečer hostí Český Lev Neštěmice na svém hřišti Souš. Vítězství domácích by jistě udělalo radost i Střekovu. Souš totiž také balancuje na dně tabulky.