Suzuki Vitara: Nová generace na českém trhu s cenou od 386 700 Kč

Suzuki Vitara

Suzuki Vitara

Suzuki Vitara
Suzuki Vitara
Suzuki Vitara
3
Fotogalerie
Nová generace Suzuki Vitara oficiálně dorazila na český trh. Pokud máte zájem, připravte si minimálně 386 700 Kč.

Poslední vydání Suzuki Vitara definitivně zamířilo z terénu na silnice. Místo poctivého pohonu všech kol, redukce, velkých motorů a malých nájezdových úhlů teď sází na nízkou spotřebu, výborné jízdní vlastnosti na silnici a možnosti individualizace, o jakých se starým variantám ani nezdálo.

Nová Vitara se nabízí v kombinaci s benzinovou nebo dieselovou šestnáctistovkou. Oba motory mají stejný objem i maximální výkon (88 kW / 120 k). Zážehová jednotka může být spojena buď s pětistupňovým manuálem, nebo se šestistupňovou automatickou převodovkou. Bez ohledu na vaší volbu lze auto ještě dále doplnit o pohon všech kol. Diesel je nabízen se šestistupňovým manuálem a i zde je možné sáhnout po čtyřkolce. Automat ale k naftě nedostanete.

Suzuki připravilo pro novou Vitaru čtyři úrovně výbavy. Ta nejdostupnější (Comfort) vyjde v kombinaci s benzinovou předokolkou na 386 700 Kč. Pokud chcete pohon všech kol, připravte si minimálně 440 450 Kč. Diesel pořídíte až od druhé nejvyšší výbavy Elegance, což přeloženo znamená, že za méně než 500 000 Kč naftovou Vitaru nedostanete. Diesel s pohonem předních kol stojí 531 450 Kč, naftová čtyřkolka pak vyjde na 567 650 Kč.

V nejdostupnější výbavě Comfort najdeme například elektricky ovládaná přední okna, manuální klimatizaci, rádio, výškově nastavitelná přední sedadla, sadu elektronických asistentů, ocelová kola a pouze sadu na opravu pneumatik coby další důkaz toho, jak je to u nové Vitary s tím terénem.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz