Svatba v Saúdské Arábii skončila kuriózní smrtí 25 lidí

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Profimedia

Nejméně 25 lidí, z toho značná část žen a dětí, přišlo v noci na dnešek o život při oslavě svatby na východě Saúdské Arábie. Další asi tři desítky osob utrpěly zranění. Za neštěstím ovšem nehledejte bombový atentát, jak by se v této oblasti dalo čekat.

Podle portálu britské BBC se oslava konala na dvoře jednoho domu ve Východní oblasti. Zřítilo se na ně vedení vysokého napětí, které prý zasáhla palba na počest svatby. Některé z obětí zabil elektrický proud, když se snažili utéct jediným východem. Bohužel šlo o dveře z kovu. Další lidé zemřeli při požáru způsobeném zkratem.

Saúdská Arábie minulý měsíc zakázala střílení na svatbách, které patří k oblíbeným zvykům v kmenových oblastech, napsala agentura Reuters.

Svatby ve zdejší oblasti nepatří mezi nejbezpečnější kratochvíle. V roce 2009 při požáru svatebního stanu v Kuvajtu zemřelo 57 žen a dětí. Oheň údajně založila naštvaná 23letá žena, která chtěla zkazit svatbu svého manžela s další dívkou.

V případě, že se prokáže, že zemřel i původce tragedie, mohl by být vážným kandidátem na Darwinovu cenu. Ta je každoročně udělována lidem, kteří sami sobě přivodili kuriózní smrt neuvěřitelně hloupým způsobem.

Loňskou cenu vyhrál muž, který spadl z balkonu při takzvaném plankingu, což je internetová zábava, při které si lidé rovně lehají na nezvyklá místa a fotí se při tom. Mladík ze sedmého patra hotelového balkonu spadl. Druhé místo obsadil americký motorkář Philip Contos, který zemřel v New Yorku při protestní jízdě proti povinnému nošení přileb. Během akce spadl na hlavu a zemřel. Příští rok v lednu oslaví Darwinova cena dvacetileté výročí.