Světoví politici na Twitteru sledují nejčastěji OSN a Obamu

Barack Obama

Barack Obama Zdroj: CTK

Twitter se v posledních letech stal významným komunikačním kanálem pro celebrity, firmy i “obyčejné lidi“. Neušel však ani zájmu nejvýznamnějších světových politických činitelů a pohlavárů. Vzájemnou angažovanost politiků na Twitteru nedávno změřil server Twiplomacy.com. Politiky nejsledovanější twitterový účet podle něj má OSN (231), v těsném závěsu je pak americký prezident Barrack Obama (227).

Obamu pak podle nových statistik sleduje téměř 48,5 milionu uživatelů Twitteru, o pět milionů více, než tomu bylo letos v létě.

politiky nejsledovanější účty politiků na Twitterupolitiky nejsledovanější účty politiků na Twitteru | http://twiplomacy.com/

Světovými politickými lídry nejsledovanějším mediálním účtem pak podle statistik serveru je účet The New York Times následovaný Reuters Top News a CNN Breaking News.

politiky nejsledovanější zpravodajské účty na Twitterupolitiky nejsledovanější zpravodajské účty na Twitteru | http://twiplomacy.com/

Obecně politiky nejvíce z mediálních domů zajímá CNN (593 sledujících světových lídrů) následovaná BBC (408 sledujících) a NYTimes (247 sledujících).

Nahlédněte díky E15.cz na úplnou statistiku Twiplomacy.com.

Twitter Accounts Most Followed by World Leaders by E15online