T-Bass roztančil Evropu

T-Bass si přivezl z Mistrovství Evropy ve Street Dance v Amsterodamu stříbro.

Hradecká taneční skupina T-Bass patří k nejlepším v republice. Mladí tanečníci sklízejí úspěchy na republikových i zahraničních soutěžích. Minulý týden si z mistrovství Evropy v Amsterodamu přivezli titul vicemistra v kategorii Street Dance. Skupina T-Bass si tak rozšířila sbírku ocenění, kam patří i stříbro ze světového poháru.

„S choreografií Venduly Novotné děti postupovaly soutěžemi až na mistrovství České republiky. Tam nás porazili tanečníci z Brna, ale nominovali jsme se na mistrovství Evropy, kde nás o jednu známku utancovali opět Moravané. To jen dokazuje, na jak vysoké úrovni je u nás taneční průprava. Britové, Němci ani Nizozemci, kteří finále pořádali, se totiž do finále neprobojovali,“ říká manager týmu Zdeněk Zolman.

Taneční skupina T-Bass si na tuzemských i zahraničních soutěžích vytancovala renomé kvalitního soupeře ve všech tanečních stylech od Streetdance přes Hip Hop, Break Dance, Electric Boogaloo, House Dance, Hype, Dancehall, Funky po R´n´B.

„Reagujeme na všechny moderní taneční styly. Street Dance, ve kterém jsme soutěžili v Holandsku, v sobě zahrnuje různé moderní taneční styly. Záleží především na choreografii, nápadu, provedení a náročnosti jednotlivých prvků. Maximálně se na parketu představí dvacet čtyři tanečníků. Vystoupení trvá zhruba čtyři minuty. K mistrovskému titulu nám chyběl jeden bod, ale i tak je to skvělý úspěch,“ vysvětluje Zolman.

Kvalitu místního klubu dokládají výsledky dalších choreografií všech věkových kategorií. Letos jich v hradeckém T-Bassu vzniklo devatenáct. Z toho dvanáct se dokázalo probojovat na mistrovství České republiky. Děti do jedenácti let se probojovaly až do Amsterodamu, kde byla velká konkurence evropských tanečních skupiny.

„Prosadit se na takové soutěži je opravdu náročné. Musíte být hodně přesvědčiví. Tanečníci celé vystoupení zvládli skvěle a dobře naložili i s atmosférou, která na mistrovství panovala. Když jsme se dozvěděli o výsledku, tak přišla úžasná euforie,“ dodává manager týmu Zdeněk Zolman.